Senad Hadžifejzović šokirao izjavom o REZOLUCIJI! “Kažite mi kakav vam je to uspjeh kada …”

Senad Hadžifejzović, sarajevski novinar, žestoko je kritikovao Zlatka Lagumdžiju, ambasadora BiH pri UN, kao i tvorce i kosponzore Rezolucije o Srebrenici zbog rezultata glasanja o tom dokumentu u Generalnoj skupštini UN.

Hadžifejzović je otvoreno pitao sve koji su se zalagali za usvajanje Rezolucije o Srebrenici: “Kakav vam je to uspjeh?”

– 84 glasa za rezoluciju je malo. Malo je to glasova za veliki, najveći zločin, genocid. Devetnaest glasova protiv je mnogo, 68 država suzdržano, to je previše, 21 država nije glasala, takođe, previše. Od 193 zemlje 109 nije bilo “za” rezoluciju, 84 jeste. I kakav je to uspjeh? Genocid u Srebrenici, kao i u Ruandi, traži konsenzus, jedan glas čitavoga svijeta. I čime sebe hvali Lagumdžija – upitao je Hadžifejzović, piše Blic.

Hadžifejzović je potom dodao:

– Čak ni velika Amerika, Kanada, Australija, čak ni čitava Evropska unija, čak ni čitava organizacija islamskih zemalja nisu uspjele da skupe više od 84 glasa, a Lagumdžija se hvali da je to on. Čak 38 kosponzora i to najvažnijih, najsnažnijih država jedva je uspjelo da izlobira, ubijedi i to mjesecima još samo dodatnih 46 zemalja, a on se hvali – poručio je Hadžifejzović.

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, zahvalio se nakon glasanja o Rezoluciji o Srebrenici “ogromnom broju zemalja koje nisu podržale” taj dokument.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *