Procurio plan regrutacije Srba u rusku vojsku, sve vodi ‘general‘ koji se borio za Wagner, Vučić pobjesnio!

Srpski ministar obrane Miloš Vučević je upozorio Srbe da ne idu u ruske redove.

Početkom Jula Branko se ukrcao na direktan let iz Beograda za Moskvu. Nakon nekoliko dana u ruskoj prestolnici, Branko je s još trojicom srpskih državljana prevezen u vojni regrutni centar u Krasnogorsku, gradu na periferiji Moskve, gdje je ova grupa potpisala ugovor s ruskom vojskom.

“Sve je išlo jako brzo – u jednom sam danu postao vojnik Rusije… Sada čekam da me pošalju u Ukrajinu”, naveo je Branko u tekstualnoj poruci na Telegramu, želeći ostati anoniman kako bi mogao slobodno govoriti, pa niti Branko nije njegovo pravo ime.

On je dio najnovije akcije Moskve da regrutira Srbe kako bi se borili s ruskom vojskom u Ukrajini, dok Kremlj nastoji obnoviti svoje snage, iscrpljene nakon 18 mjeseci borbi, piše britanski The Guardian. Naime, na temelju iskaza dvojice srpskih boraca koji su putovali u Rusiju, kao i procurjelog popisa regrutovanih Srba, Guardian je otkrio da su ruski dužnosnici, kako se čini, planirali regrutiranje stotina srpskih državljana kako bi pojačali svoje vojne snage.

Na čelu svega Davor Savičić

Srbija, inače kandidat za pristupanje Europskoj uniji od 2012. godine, kako podsjeća britanski list, muči se održati balans između istorijsko bliskih veza s Moskvom i težnje za integracijom u EU, a napetosti koje iz toga proizlaze pogoršane su s izbijanjem rata u Ukrajini, s obzirom da mnogi građani Srbije simpatiziraju Rusiju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *