Banjaluka: Udario policajca, pa prijetio u policijskoj stanici

Muškarac Ј.K. uhapšen je u Banjaluci nakon što je udario policajca pesnicom u glavu i nanio mu povrede, a dvojici policijskih službenika je uputio ozbiljne prijetnje.

Povrijeđenom policijskom službeniku ljekarska pomoć je ukazana u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluke.

Napada na policijskog službenika dogodio se noćas oko 2.00 časa kada je “pauk” pokušao da premjesti nepropisno parkirani automobil be-em-ve.

Iz policije su naveli da su policijski službenici u Ulici Ive Lole Ribara u Banjaluci uočili nepropisno parkirano putničko vozilo be-em-ve, nakon čega je na lice mjesta stigao “pauk” kako bi premjestio navedeno vozilo.

U trenutku pripremnih radnji iz obližnjeg ugostiteljskog objekta izašlo je lice Ј.K. koje je sjelo u vozilo, naglo ga startovalo i pomjerilo nekoliko metara, a potom izašlo iz vozila i prišlo policijskim službenicima.

Tom prilikom se ovo lice oglušilo o zakonito izdato naređenje policijskih službenika i napalo je jednog policijskog službenika tako što ga je pesnicom udario u glavu, uslijed čega je policajac zadobio tjelesne povrede.

Prilikom dovođenja u policijsku stanicu, Ј.K. uputio je ozbiljne prijetnje dvojici policijskih službenika, što je kod njih izazvalo osjećaj straha i uznemirenosti.

Sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a Ј.K. će večeras uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Uhapšenom se na stavljaju krivična djela sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje i ugoržavnje sigurnosti.

RTRS

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *