SITUACIJA IZMIČE KONTROLI! Demonstranti u Beogradu pokušavaju ući u zgradu Skupštine grada Beograda

U Beogradu je ispred sjedišta Republičke izborne komisije (RIK) počeo protest pristalica liste “Srbija protiv nasilja”.

Zahtjev okupljenih je poništavanje izbora i raspisivanje novih, zbog navodne izborne krađe glasova.

Nakon što je Miroslav Miki Aleksić pozvao okupljene da okruže zgradu gradske skupštine, a poslanike i predstavnike liste “Srbija protiv nasilja” da uđu u skupštinu i obrate se sa balkona, lideri opozicije su došli do skupštine grada, gdje su naišli na zaključana vrata koja su pokušali da provale.

Prilikom pokušaja upada slomljeno je ogledalo na ulaznim vratima.

Na ulazu u skupštinu se pojavio jedan od pripadnika policije koji je lidere opozicije upozorio da je nasilni ulazak krivično djelo.

Okupljeni viču “ulazi, ulazi”

– Slomili smo vrata! Drže leđima vrata. Ne može da se gurne od njih – rekao je Milivojević, na šta mu okupljeni viču “ulazi, ulazi”.

Jedan od pripadnika opozicije je srpskom zastavom razbio staklo na glavnom ulazu u skupštinu grada, poslije čega je još jednom bezuspješno pokušan upad.

U zgradi se vide pripadnici Žandarmerije sa opremom za razbijanje demonstracija kako sprečavaju ulaz u skupštinu. Zasad nisu pokazali želju da izađu van zgrade. Masa ih naziva “šiptarima”, vrijeđa i psuje.

Prije nereda se obratili i Ćuta i Milivojević

Skup je počeo govorom novinara Smiljana Banjca koji je od okupljenih zatražio posebnu podršku za poslanicu Mariniku Tepić koja štrajkuje glađu u zgradi RIK.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *