Zoran Milanović: “Rusija je neuništiva”

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović učestvovao je danas na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Svete Nedelje u povodu obilježavanja Dana Sv. Nedelje. Ponovo se osvrnuo na situaciju u Bosni i Hercegovini, a govorio je i o ratu u Ukrajini.

“Nije žestoki ton, posebno ne prema Finskoj. Ništa protiv Finske ni Švedske, ali morat će se sa Turskom dogovorit. Tužno je da ni finski predsjednik ni premijerka ne znaju što se događa u BiH. Ako ništa drugo, sada znaju više. Premijer bi se mogao manje baviti denunciranjem mene pred ne znam kim. Mislim da hrvatsku javnost ne zanimaju te gluposti za kog ja radim. Jadno je da hrvatski premijer pokušava vrlo traljavo i neuspješno denuncirati predsjednika svoje države, a kada drugi ili treći predsjednici država EU govore stvari o ratu u Ukrajini koje su za moj ukus malo previše onda Plenković šuti kao maca, kao mali zeko šuti. Neka napadne Macrona, neka napadne Erdogana, a sa mnom bi se trebao razgovarati da pomognemo tim našim nesretnim ljudima da postanu ravnopravni”, rekao je Milanović.

“Ako Hrvatska neće koristiti svoje članstvo u EU i NATO-u kao polugu utjecaja, posebno kada su u pitanju pravični zakoni, ako ćemo dopuštati da nas uspoređuju s Rusijom… Uopšte sugestija da bi Hrvatska kao članica EU i NATO-a napala nekog je suluda, uvredljiva. Mi smo jedna miroljubiva, civilizirana država koja traži osnovno i tu iz nekog razloga Plenković i njegove dvorske lude šute”, veli.

Rusija je država koja je nevjerovatna vojna sila, mi se možemo naslađivati njihovom sporošću, ali tako je kako. Svako ko ima malo znanja i iskustva vidi kako što se događa. Rusija nije kao mi, Rusija je neuništiva.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *