”ZARATILI” U TRIVIĆKINOM NF: Tek osnovali povjereništva, a već napuštaju stranku!

U petak je održana sjednica Predsjedništva stranke “Naroni front” Jelene Trivić, na kojoj su, između ostalog imenovani povjerenici gradskih iopštinskih odbora

U petak je održana sjednica Predsjedništva stranke “Naroni front” Jelene Trivić, na kojoj su, između ostalog imenovani povjerenici gradskih i opštinskih odbora. Kada je u pitanju Gradiška koplja su se lomila između Radislava Dončića i Mile Kovačevića.

Sama sjednica je na dnevnom redu imala brojne važne odluke, od kojih je najvažnija ona koja se tiče povjerenika za lokalne odbore. Tako je za Gradišku izabran narodni poslanik Radislav Dončić i to odlukom Trivićeve, nakon čega je Mile Kovačević podnio ostavku na mjesto člana Predsjedništva.

Kovačević za Micro mrežu tvrdi da je došlo do konceptualnog neslaganja i da se on ne vidi u ovakvom Narodnom frontu.

“Mi smo se konceptualno razišli, jer ja sam imao drugi koncept razvoja Narodnog fronta, ne samo u Gradišci, nego na čitavom području Republike Srpske. Moje razmišljanje ide u tom pravcu da NF mora biti nova stranka, čista, bez hipoteke bilo kojih stranaka, preletača, jer onda se ne razlikujemo puno od vlasti. Ja ovo nisam uspio predložiti ali moj stav je takav da sam ja protiv toga da poslanici iz opoziciji ili vlasti dolaze u našu stranku, jedino ako će vratiti mandat strankama iz kojih su došli, jer time pokazuju legitimitet da je njihova odluka ispravna.”

Kovačević je dodao da sebe ne vidi sa, kako je rekao, ostacima opozicionih stranaka, koji su imali katastrofalne rezultate na prethodnim izborima. Zbog toga je odlučio da podnese neopozivu ostavku na mjesto člana Predsjedništva tek osnovanog NF-a.

Na naše pitanje da li on ovim činom odustaje od političkog angažovanja u Gradišci poručio je da ima dovoljno godina i da Gradišci, kao i Republici Srpskoj treba nova krv. Na tom planu razmišlja o konceptu nekog vida “Pokreta za Gradišku” ali nije želio do kraja otkriti u kojem pravcu će djelovati.

Kontaktirali smo i izabranog povjerenika za Gradišku, Radislava Dončića, koji je poručio da ne razumije zašto je Kovačević izbjegavao da rade zajedno.

“Kovačević je od početka ušao u partiju mimo organa na lokalnom nivou. Meni to nije smetalo i smatrao sam da zajedno možemo do cilja. Kovačeviću sam na sjednici nudio da idemo na organe stranke, na mjesne odbore i da izaberemo kandidata, međutim, Kovačević je mene izbjegavao što mi je i dalje nejasno. Bez obzira na sve, mi se polako pripremamo za izbore i Narodni front će pokazati da na narednim izborima može napraviti ozbiljan rezultat ne samo u Gradišci, nego i u čitavoj Republici Srpskoj.”

Dončić je dodao da svi koji ne misle kao aktuelna vlast i koalicija okupljena oko Milorada Dodika su dobrodošli da zajedno kreiraju ideju promjena i, kako je rekao, ozdravljenja Republike Srpske.

Kada su u pitanju ostala povjereništva, u Laktašima je izabran Aleksandar Trninić, u Srpcu Danijela Novaković Božić, dok je u Prnjavoru izabran Mirko Bukvić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *