Vulin: Proces ujedinjenja Srba je počeo i ne može se zaustaviti

Proces ujedinjenja Srba je počeo i ne može se zaustaviti, poručio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

„Proces ujedinjenja Srba je počeo i ne može se zaustaviti, ne zato što to žele političari, možda taj proces najmanje žele političari, već zato što je to prirodna potreba srpskog naroda, bar onoliko koliko je političko i svako drugo jedinstvo bilo potreba nemačkog, ruskog, italijanskog, pa i albanskog naroda“, istakao je Vulin.

Komentarišući situaciju na Kosovu i Metohiji i raspravu u Skupštini Srbije o južnoj pokrajini, Vulin je ocijenio da Beograd neće moći da brani Republiku Srpsku, Srbe gdje god da žive, pa ni samu Srbiju, dok god se ne izbori za razgraničenje na Kosovu i Metohiji, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

„Jedina trajna garancija mira na Balkanu jeste razgraničenje Srba i Šiptara na Kosovu i Metohiji. Dokle god su Srbi na Kosovu i Metohiji taoci zločinaca iz Prištine i dokle god država Srbija nema svakodnevnu praktičnu mogućnost da uredi njihov život, da ih zaštiti i čuva, sve do tada će i država Srbija biti ucenjena i zaustavljana u svakom razvoju i napretku“, naveo je Vulin.

On smatra da sve što se dozvoli Albancima mora da se dopusti i Srbima.

„Zato sam ja za razgraničenje i srpsko ujedinjenje, za srpski svet“, naglasio je Vulin.

(Agencija)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.