Vukan uporedio Stanivukovića sa Srećkom Šojićem

Po svom starom običaju, od kako je 2020. godine izabran za gradonačelnika Banjaluke, na dan održavanja sjednice Narodne skupštine Republike Srpske Drašku Stanivukoviću sine neka ideja za performans kako bi privukao malo pažnje medija i javnosti, jer teško podnosi i ne može dugo istrpiti da je u sjeni i zapećku nekog događaja. Za sutra je pripremio i uvježbao novu epizodu u kojoj će glumiti skromnog podvižnika koji zbog naroda štrajkuje glađu!?

U podne je najavio i zakazao nekakve proteste ispred sjedišta Skupštine grada Banjaluke te šetnju do sjedišta SNSD-a, DEMOS i ostalih svojih koalicionih partnera sa kojima „uspješno“ sarađuje tri godine. On je pozvao i narod da mu se pridruži, da glume statiste u predstavi iako niko ne zna šta je razlog okupljanja, jer godinama melje i savršeno sarađuje sa Dodikom i SNSD-om, a cilj je jedan – sakriti od mase da je car go i ponovo prevariti narod igrokazom o mladom bogatašu opozicionaru.

Jeftinim populizmom, kojim se često vrijeđa inteligencija čovjeka, on iz dana u dan on sve više slični na kultnog Srećka Šojića, a nekad pomislim da ga vjerno oponaša jer izvodi performanse po motivima i scenariju iz kultne serije Bela lađa.

Ne znam da li je Janaćko Kresojević već pripremio neko toplo ćebence i praseće pečenje prije početka štrajka glađu, ali bi moglo biti zanimljivo jer ko zna šta je nakon trčanja, plesanja, valjanja i jahanja sada smislio Mandžurijski kandidat.

Kako sam i najavio, uvjeren da narod ima kratko pamćenje i sve brzo zaboravlja, on misli da će sa glumljenje opozicionara i dogovorenog sukoba sa SNSD-om u poslednjoj godina mandata proći i sakriti suštinu stvari, te na krilima podrške Dodika i krupnog kapitala iz sjene osvojiti još jedan mandat, ali gadno se vara u procjeni i potcjenjuje svoje sugrađane. Jednom je sve mogao prevaritidž prodavati maglu ali više nikad!

On mora biti svjestan da je sve uzalud, jer je iznevjerio očekivanja naroda i pogazio sva obećanja, i da mu nikakve predstave i performansi neće pomoći. Pozivam Banjalučane da bojkotuju i ne dolaze na njegovu novu jeftinu populističku predstavu, koju je zakazao tačno u podne, da ne budu statisti koji trebaju malo popraviti rejting mlađanog gradonačelnika, koji je skoro pao na nulu uprkos naručenim anketama i dogovorenim igrama sa vlastima.

Koliko god se trudio i imao podršku krupnog kapitala i struktura sve mu je uzalud. Pred nama je dovoljno vremena, godina dana, da se nađe pravo rješenje i kandidat za Banjaluku, slobodan, iskren, obrazovan i prije svega pošten čovjek koji neće biti sluga tajkuna i moćnika već će se truditi da pošteno radi u interesu grada i onih koji su mu dali povjerenje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *