Vučić: Pred nama je ključnih šest mjeseci, neke će zemlje biti uništene

PREDSJEDNIK Srbije Aleksandar Vučić boravi u New Yorku povodom 77. zasjedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija na kojoj će govoriti u srijedu. 

Vučić kaže da je vrijeme velikih tenzija i geopolitičkih promjena, i da je važan dolazak u New Yorku i zbog kontakata koji se ondje ostvaraju. 

“Još radimo na posljednjem podešavanju detalja mog govora u UN-u. Donijeli smo odluku da govorim na engleskom jeziku, zato što tamo nije najvažnije obraćanje našoj javnosti, već onima koji trebaju čuti. Rješavamo još neke detalje, kako bi sve bilo savršeno, i bićemo spremni za sve. To je ovdje u šest poslije podne.

Nekako su napravili da Zelenski prvo govori, zatim predstavnik Konga, pa ja. Dolazim kao šef države poslije ukrajinskog šefa države, gotovo neposredno. To je naravno slučajnost”, kazao je Vučić.

Nova dramatična Vučićeva najava za ovu zimu

Rekao je o čemu će govoriti pa još jednom dramatično govorio o zimi pred nama. 

“Govorit ću o nepoštivanju međunarodnog javnog prava u slučaju Srbije. Naš posao je da radimo za svoju zemlju, a ne za nekog drugog. Na to sam ponosan, tako smo uvijek radili. Sačuvali smo slobodarski duh i nezavisnost svoje zemlje.

Mislim da mi ne razumijemo dovoljno što se to događa i što je pred nama. Pred nama je ključnih šest mjeseci u kojima se prave razlike. U kojima će biti oni koji su preživjeli jedva, s malim šansama za uspješan napredak u budućnosti, oni koji su preživjeli, ali oslabljeni, i oni koji su preživjeli udarce, ali su isplivali kao najveći od svih.

To će napraviti ključne razlike između Njemačke i ostatka Europe, bez obzira na sve probleme s kojima se suočavaju. Oni mogu bacati pare, figurativno govorim, naravno”, rekao je i dodao da će mnoge male zemlje u Europi biti uništene, prenose srpski mediji. 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *