Vojska saopštila šta je bilo u avionu iz Srbije koji je pao u Grčkoj

Oružane snage Bangladeša saopštile su se u teretnom avionu, koji je poleteo iz Niša i srušio u severnom delu Grčke, prevozile trenažne minobacačke granate kupljene za vojsku i graničnu stražu te države, prenosi Nova.rs

Kako prenose tamošnji mediji, Vojska Bangladeša, države u koju je trebao da stigne teret iz aviona Antonov 12 iz Niša, saopštila je da je očekivala pošiljku u kojoj se nalaze trenažne minobacačke granate.

„One su kupljene za vojsku Bangladeša i graničnu stražu“, objavila je Međunarodna uprava za odnose s javnošću (ISPR) oružanih snaga te države u saopštenju za javnost.

Kako se navodi u saopštenju za javnost, avion sa trenažnim minobacačkim granatama nabavljenim od Srbije, po ugovoru o nabavci Generalne direkcije za nabavku, srušio se u Grčkoj, te da u navedenoj pošiljci nije bilo oružja i da je ona pokrivena osiguranjem.

Ukrajinski avion Antonov AN-12, poleteo je subotu veče sa aerodroma u Nišu prema glavnom gradu Jordana Amanu, ali se srušio u Grčkoj kod mesta Kavala i tada su poginuli svi članovi posade koji su se nalazili u letelici.

Tim povodom oglasio se i ministar odbrane Nebojša Stefanović koji je rekao da je avion prevozio oružje za Bangladeš. Avion je prenosio 11,5 tona oružja.

Firma koja je prevozila mine povezana sa Slobodanom Tešićem

Javnosti nepoznat firma Valir, čije su mine bile u avionu koji se srušio u Grčkoj, sudeći prema informacijama do kojih je došla Nova, povezana je sa trgovcem oružjem Slobodanom Tešićem, čovekom koji se nalazi na crnoj listi SAD. Reč je o firmi koja je za dve godine postojanja uspela da se nametne kao posrednik u izvozu oružja, umesto državnog Jugoimporta, i u drugoj godini poslovanja ostvari prihod od preko 6,5 milijardi dinara.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *