(VIDEO) Zukan Helez: Dodik opsovao genocid u Srebrenici, a ja njemu majku! Dirne li u granicu-to je rat!

Zukan Helez ispričao sve detalje sukoba sa Dodikom. „Malo je falilo da se fizički obračunamo“, kaže Helez i dodaje: Dodik je, izvinjavam se javnosti, rekao: „Je*em ti genocid u Srebrenici“. Ja sam mu ospovao majku!Zukan Helez opleo po Miloradu Dodiku: „Ne može više Milorade, ne može! Imamo i mi dostojanstvo! Vratit ću mu pet puta gore! Treba da nam dolaze u kuće da nas ubijaju?! Ne može više! Dosta je!“

Prava drama se odigrala iza zatvorenih vrata u Konjicu. Gostujući u vanrednom Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem,  Zukan Helez detaljno opisao verbalni sukob s Dodikom. Malo je falilo da dođe i do fizičkog obračuna.

Helez: “Dodik je došao nervozan. Prvo je govorio Nikšić pa je govorio Konaković, a Dodik ga je već počeo prekidati ne poštujući državu. On je rekao da će ići do kraja, i da ga ne interesuje plan B, ja sam mu odgovorio na to, on je opsovao. To se smirilo, zatim je govorio Ademović. Dodik ga je prekidao, govorio da je on zatvarao Srbe po Sarajevu, da je bio član AID-a. U jednom momentu Ademović kaže: ‘Kako vas nije sramota, bio je genocid u Srebrenici’. Dodik je, izvinjavam se javnosti, rekao: ‘Je*em ti genocid u Srebrenici’. Ja nisam mogao vjerovati. Bez imalo patetike, u tom momentu mi je kroz glavu prošlo i Srebrenica i Prijedor, i ja sam mu opsovao majku. Bilo je jače od mene i nisam mogao da se suzdržim, bio je bezobrazan. Lakše bih podnio da mi je roditelje opsovao! Ustao sam i krenuo da se fizički obračunam sa Dodikom ali me Nikšić smirio i zaustavio! Ne može se sa tim ljudima drugačije, morate se spustiti na taj nivo. Kemal Ademović je odmah napustio sastanak, rekao da neće da se spušta na taj nivo i izašao.. Bilo je par psovski sa obje strane, ali smo se smirili. Čović je bio jako korektan, rekao je da je BiH njegova jedina domovina… Dodik se nakon svađe smirio pa je postao  čak i kooperativan i predložio nekoliko zaključaka. Ja sam se izvinio učesnicima sastanka, to nije moj vokabular ali nisam mogao prešutiti tu gnusnu psovku nakon svega što nam se desilo. Ponašao se vulgarno i bezobrazno! Neću mu nikad dozvoliti da ponižava ni mene ni ovu državu! Na kraju mi je Dodik prišao, pružio ruku i rekao: “Svaka ti čast!” Njemu imponuje što mu se niko ne smije suprotstaviti. Poslije toga smo se izvinili jedno drugom. 

Srpski narod pati najviše od Milorada Dodika! Nikome ne prijetim, ali dirnete li u granice – to je sukob, rat! Znam kakav je ishod tog sukoba! To sam rekao i Dodiku! Ja imam plan B, ali ga neću nikome reći! Neće nam se ponoviti 1992, da gledamo kako nam kolju majke, očeve, braću, sinove… Nikad nam se to neće ponoviti! Ovo govorim kao ministar odbrane, borac, čovjek, otac troje djece! Neću to dozvoliti! To je plan ljudi koji vode ovu državu! Postoji plan, budite sigurni u to! 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *