Utvrđeno zašto se „Vihor“ zapalio na auto-putu

Tehnički remont Bratunac (TRB) saopštio je da su stručnjaci kompanije, zajedno sa dva sudska vještaka za vještačenje požara, ustanovili da je problem na vozili “Vihor”, 2. februara na auto-putu “9. januar”, nastao usljed „manjeg kvara“ automatske parking kočnice.

Kako kažu, tom prilikom došlo je do topljenja plastike, a posljedično i do pojave gustog dima na vozilu.

-Želimo istaći da parking kočnice nisu proizvod TRB. Njih proizvodi renomirani evropski proizvođač, te se iste ugrađuju u veliki broj borbenih vozila najvećih svjetskih brendova u EU, ali i širom svijeta – saopšteno je iz TRB.

Napominju da je vozilo u momentu incidenta bilo podvrgnuto „ekstremnim uslovima brzine i opterećenja, i do 65 odsto više od tehničkih karakteristika vozila“, što je dio redovnih i planskih aktivnosti koje TRB provodi u svrhu testiranja vozila.

Dodaju da ovim saopštenjem za javnost TRB želi da otkloni sve sumnje da je pomenuta situacija rezultat konstrukcijskih problema njihovih vozila ili bilo kakve “diverzije”.

Proizvodi kompanije “TRB”, a naročito naša borbena vozila, predstavljaju krunu industrijske proizvodnje u Republici Srpskoj. Zbog toga, ali i zbog stotina radnika koji vrijedno i predano rade u našoj kompaniji, dužni smo da informišemo javnost o stvarnim činjenicama koje su dovele do dimljenja na vozilu i demantujemo spekulacije o lošem kvalitetu proizvoda  koje se, bez ikakve odgovornosti, iznose u javnost – saopteno je.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *