Uhapšeno više lica u velikoj policijskoj akciji

Pritvor je predložen za Harisa Hodžića (40) i Davorina Popovića (43) iz Travnika, Eldina Hažbića (35) iz Sarajava i Gorana Stojisavljevića (51) iz Virovitice u Hrvatskoj

Tužilaštvo BiH zatražilo je određivanje jednomjesečnog pritvora za četvoro od šestoro uhapšenih u nastavku akcije „Transporter“ koju je prekjuče sproveo MUP RS.

Pritvor je predložen za Harisa Hodžića (40) i Davorina Popovića (43) iz Travnika, Eldina Hažbića (35) iz Sarajava i Gorana Stojisavljevića (51) iz Virovitice u Hrvatskoj. U Tužilaštvu BiH navode da je pritvor predložen zbog opasnosti od bjekstva, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike ili ponovo počiniti krivično djelo ili dovršiti započeto.

Svi su pod istragom zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa neovlaštenim prometom droge. Nedozvoljenim prometom akciznih proizvoda i nedozvoljeno skladištenje robe.

„Osumnjičenima se na teret stavlja da su duži vremenski period vršili međunarodno krijumčarenje i neovlašten promet opojnih droga i cigareta na područje BiH i zemalja regiona. Drpgu „cannabis sativa L“ i krijumčarene cigarete su nabavljali sa područja Albanije, Crne Gore, dok su opojnu drogu „kokain“ nabavljali sa područja Holandije, Belgije, Češke predhodno krijumčarenu iz Južne Amerike, te vršili dalju preprodaju na teritoriji BiH i zemalja EU i na taj način sticali veću novčanu ili neku drugu korist za sebe“, saopštilo je Tužilaštvo BiH.

Dodaju da je u ovom predmetu Tužilaštvo BiH je ostvarilo saradnju sa institucijom Europola, kao i partnerskim institucijama iz više zemalja regiona i EU, a u okviru obimne istrage protiv osumnjičenih za organizovani međunarodni kriminal, neovlašten promet opojnih droga i druga krivična djela.

„Na ročištu, koje će biti održano u Sudu BiH, postupajući tužilac detaljno će obrazložiti prijedlog za određivanje mjere pritvora“, navode u Tužilaštvu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *