Uhapšeni ministar za savjetnicu stavio pratilju sa izbora za miss svijeta

MINISTAR u savjetu ministara BiH Miloš Lučić uhapšen je u utorak pod sumnjom na zloupotrebu položaja i ovlaštenja, potvrđeno je iz policijskih izvora.

Lučića su izvan radnog mjesta, na zahtjev Tužiteljstva BiH, uhapsili pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), a nakon toga je priveden u sjedište te policijske agencije u istočnom Sarajevu na kaznenu obradu.

“Prikupljeni su dokazi da je osumnjičeni vršio grube zloporabe pri trošenju sredstava namijenjenih za reprezentaciju, nezakonito servisirao vozila kod neovlaštenih osoba, vršio zloupotrebe pri zapošljavanju, kao i niz drugih nezakonitosti koje su obuhvaćene istragom”, stoji u saopštenju SIPA-e i Tužiteljstva BiH.

Prema dostupnim informacijama koje su ranije objavili mediji, Lučić je pod istragom zbog sumnje da je iz sredstava ministarstva koje vodi plaćao privatne troškove. Pretpostavlja se da je tokom oerioda kraćeg od šest mjeseci, koristeći službenu kreditnu karticu, nenamjenski potrošio više od 16 hiljada konvertibilnih maraka.

Odmah nakon imenovanja Lučić je na sebe skrenuo pozornost tako što je za savjetnicu imenovao bivšu misicu Marinu Ševkušić. Ta je djevojka ranije bila poznata samo po tome što je u jednom trenutku postala drugom pratiljom miss planeta Zemlje iz BiH.

Inače, Lučić je pažnju medija, osim zbog izbora savjetnice, dobio i zbog toga što je studirao 12 godina, a u srednjoj je pao razred. 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *