Uhapšena dva Prnjavorčanina zbog posjedovanja droge i ometanja saobraćaja

Policijski službenici Policijske stanice Prnjavor, 17.05.2023. godine, lišili su slobode lice inicijala J.Ž. iz Prnjavora, zbog počinjenih prekršaja iz člana 52. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja i člana 4. Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga.

Naime, policijski službenici su uočili navedeno lice koje se u vidno alkoholisanom stanju kao pješak kretalo kolovoznom trakom. Lice J.Ž. je podvrgnuto ispitivanju na prisustvo alkohola, kojom prilikom je utvrđeno prisustvo od 1,93 g/kg alkohola u organizmu. Takođe, navedeno lice je podvrgnuto ispitivanju na prisustvo
opojnih droga, kojom prilikom je utvrđeno prisustvo opojnih droga „THC“ i „Amfetamin“. Prilikom lišenja slobode kod lica J.Ž. pronađena je i oduzeta providna folija, u kojoj se nalazila određena količina zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuanu“. O događaju je obaviješten dežurni sudija Osnovnog suda Banjaluka – Odjeljenje za prekršaje.

Takođe, policijski službenici Policijske stanice Prnjavor, 17.05.2023. godine, lišili su slobode lice Đ.B. iz Prnjavora zbog počinjenog prekršaja iz člana 52. stav 1. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja Republike Srpske. Naime, navedeno lice se u vidno alkoholisanom stanju kao pješak kretalo kolovoznom trakom, te na taj način ugrozilo bezbjednost saobraćaja. Lice Đ.B. je podvrgnuto ispitivanju na prisustvo alkohola u organizmu, kojom prilikom je utvrđeno 2,15 g/kg alkohola u organizmu.

micromreza.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *