SUKOB OKO PARCELE: UZEO LETVU I NAPAO KOMŠIJE

U naselju Tursići, opština Zavidovići, desio se incident kada je Omer Horozović (61) napao svoje komšije. Razlog ovog nasilnog sukoba bio je posjedovanje zemljišta koje je Horozović tvrdio da je njegovo.

Osnovni sud u Zavidovićima potvrdio je optužnicu koju je podiglo Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona protiv Omera Horozovića. Optužnica ga tereti za nasilničko ponašanje i oštećenje tuđe imovine. Prema navodima iz optužnice, Horozović je bio na parceli koja je u vlasništvu Š.O. iz naselja Perovići, zajedno s nekoliko osoba koje su obavljale poljoprivredne radove.

Nasilni sukob započeo je kada je Horozović otkinuo jednu letvu dužine oko jedan metar sa drvene ograde koja je ograđivala spornu parcelu. Prilazeći prisutnim komšijama, Horozović je tražio da napuste zemljište tvrdeći da je ono njegovo vlasništvo.

Nakon toga, uslijedio je napad na vozilo Daihatsu koje je pripadalo M.M., jednoj od prisutnih osoba na parceli. Horozović je nekoliko puta udario letvom po prednjem vjetrobranskom staklu, koje je razbio. Nastavljajući s nasiljem, usmjerio je svoj bijes prema drugom vozilu na parceli, s namjerom da i na njemu razbije vjetrobransko staklo. Međutim, njegov pokušaj je spriječio M.M., koji ga je uhvatio rukama.

Ipak, tu nije bio kraj nasilju. Horozović je uspio udariti M.M. letvom u glavu i vrat, nanoseći mu lake povrede u vidu nagnječenja i razderotine kože iza lijevog uva, te nagnječenja glave sljepoočno-tjemeno lijevo. Srećom, M.M. i Š.O. uspjeli su zajedno spriječiti daljnje oštećenje vozila na parceli.

Osnovni sud u Zavidovićima potvrdio je optužnicu protiv Omera Horozovića (61) koja ga tereti da je, zbog parcele, drvenom letvom napao jednu osobu i oštetio vozilo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *