Srpkinja proglašena za studenta decenije u Francuskoj

Prvo da bi se upisala medicina u Francuskoj potrebno je od 5500 kandidata biti među 900 na listi.

Već na prvoj godini ostane njih 200. Na fakultetu u Nansiju od 1470 studenata sprkinja Anđela Lazarević je izabrana za najboljeg studenta a nakon toga je isto priznanje dobila i na nacionalnom nivou u svojoj branši. Tu nije kraj ona je za samo jednu godinu, dala po dve godine i to na dva fakulteta.

Na medicinskom fakultetu i na fakultetu fizike i hemije sa maksimalnim ocenama. Ona je odlučila da kada je već interesuju tri tazličite oblasti i kada je već primljena na dva teška fakulteta da oba završi i to radi više nego uspešno.

Francuzi su joj već od 2024. godine ponudili specijalizaciju kao natprosečnom studentu. Međutim dobar glas, daleko se čuje pa je i Švajcarska poslala ponudu da stipendira u potpunosti Anđelu i plati joj kompletnu specijalizaciju takođe pod naznakom „natprosečnog studenta“. Anđela je prihvatila ponudu iz Švajcarske. Želja joj je da postane vrhunski kardio-vaskularni hirurg i da napreduje u naučnom programu fizike i hemije oko istraživanja bolesti srca. O njoj se pročulo nakon što je lokalna televizija iz Vrnjačke Banje, gde ona provodi odmor svake godine, snimila prilog. Njeni roditelji su prvo napustili Kosovo i Metohiju 1999., a onda zbog loših uslova i Vrnjačku Banju. Još jedan biser koji zbog loših uslova sija negde drugde.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *