ŠOKANTNO! Nijaz Nanić, brat Izeta Nanića: “Postoje opravdane sumnje da su Izeta ubili naši”!

Nijaz Nanić, brat komandanta 505. bužimske brigade, Izeta Nanića, šokirao je javnost u Bosni i Hercegovini!

Nijaz Nanić je izmeđuostalog poručio:

“Moja objava na društvenim mrežama bila je potaknuta pojedinim aktivistima SDA koji su djelovali u USK. Tražio sam da se lik i djelo Izeta ne upotrebljavaju u te svrhe.

To se protumačilo suprotno, izazvalo je buru reakcija SDA kadrova i botova, uvukli su me u ostatak priče i dali mi do znanja da je vrijeme da kažem sve što trebam – kazao je Nanić.

Dodao je da je način ponašanja vladajućih struktura kulminirao posljednjih godina.

“Za djecu koja nisu SDA, ovdje nema kruha. Izetova djeca su otišla iz BiH, Njegov stariji sin je uspio dobiti posao u Direkciji za ceste, tu su ga “vozali”, smučilo mu se moljakanje, pa je položio za medicinsku školu iako je završio Pravni fakultet i otišao vani.

Rekao mi je: “Vratio bih se u BiH, ali da ponovo moram otići kod nekoga da tražim posao, taj se ne bi proveo dobro” – rekao je Nanić.

“Imam šest Izetovih dnevnika kod sebe; zapisivao je mnoge stvari! Veći dio sadržaja je operativnog tipa, ali na nekoliko ključnih mjesta se nalaze zapisi koji počinju s njegovim razmišljanjima.

Pismo koje sam objavio bio je vrh ledenog brijega; tu je počeo pucati. Bilo je mnogo ukora, priča na koje nije reagovao. Trpio je i istrpio do zadnjeg, do smrti”, dodao je on.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *