Skandal trese košarkašku reprezentaciju Srbije!

Kvalifikacije za Mundobasket su završene, reprezentacija Srbije učestvovaće na najvećoj svetskoj smotri, ali kako stvari stoje, bura ipak predstoji. Jer, na videlo je isplivao jedan skandal koji je vešto prikrivan jer su kvalifikacije bile ipak u fokusu pa je trebalo sačuvati mir.


Radi se o sledećem: Svetislav Pešić podneo je u novembru 2022. godine ostavku na mesto selektora Srbije, objavio je Kurir! Ipak, do razlaza sa Košarkaškim savezom Srbije nije došlo, jer Pešić nije bio zadovoljan ponuđenim finansijskim uslovima za sporazumni raskid saradnje.

Selektor je, piše Kurir, stigao u Srbiju dve nedelje pred ključne kvalifikacione utakmice u novembarskom prozoru. Tada je došao na razgovor sa rukovodstvom KSS i rekao da želi da se povuče sa mesta selektora! Kao razloge je naveo to da ga “niko iz Košarkaškog saveza Srbije nije zaštitio od napada medija posle Evropskog prvenstva, iznošenja plata…”. Bilo je tu još razloga, ali ovi su bili glavno.

Pešić je kao veliku zamerku KSS u novembru na pomenutom sastanku izneo to što se u javnosti pričalo o novcu koji on zarađuje. Pešića, kao što je poznato plaćaju svi građani Srbije i imaju pravo da znaju koliko novca zarađuje. Informacije govore da se radi o sumi od oko 500.000 evra na godišnjem nivou (bruto).

Kada je trebalo da dođe do parafa na prekid saradnje usledio je obrt. Naime, Pešić nije bio zadovoljan finansijskim delom prekida ugovora i odbio je da to potpiše i samim tim nije bilo ništa od ostavke. Usledio je turbulentan period u kome nije bilo pomaka ni sa jedne strane. Čelnici KSS nisu želeli da jednostrano raskinu ugovor, jer bi to papreno koštalo, dok je Pešić nastavio da obavlja selektorski posao.

Činjenice su sada da se reprezentacija plasirala na Mundobasket i da Pešić ima važeći ugovor. Njemu sada nije ni u mislima da se ponovi situacija iz novembra, ali pitanje je kakav je stav i rukovodstva KSS o situaciji sa selektorom. Saznaćemo vrlo brzo.

Branko Sekulović

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *