Putin komentarisao napade na teritoriji Rusije

Ruski predsjednik Vladimir Putin pozvao je u petak “da se učini sve kako bi se osujetili pokušaji zlobnika da destabilizuju situaciju u Rusiji”, javlja Anadolija.

Govoreći na sastanku sa ruskog Savjeta bezbjednosti u Moskvi, Putin je istakao važnost obezbjeđivanja unutrašnje bezbjednosti u kontekstu trenutne situacije.

“Danas ćemo se baviti pitanjima koja se odnose na osiguranje bezbjednosti Rusije, u ovom slučaju unutrašnje političke bezbjednosti, uzimajući u obzir napore koje naši zlobnici još uvijek ulažu u cilju destabilizacije situacije unutar Ruske Federacije. I vi i ja moramo učiniti sve da ih spriječimo da to učine”, naglasio je on.

Predsjednik Rusije zatražio je od ministra unutrašnjih poslova i šefa ruske Federalne službe bezbjednosti da izvjeste učesnike sastanka o bezbjednosnoj situaciji.

Moskva tvrdi da su ukrajinske oružane snage navodno pokrenule niz napada na ruske pogranične regije posljednjih mjeseci, posebno na Brjansk i Belgorod, koji su napadani bespilotnim letjelicama i artiljerijom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *