Prištinski policajci upali u zgradu u kojoj su prostorije Kancelarije za KiM

Srpska lista saopštila je da je na zahtev “nelegalnog, nelegitimnog i lažnog”gradonačelnika Sjeverne Mitrovice grupa policajaca i opštinskih inspektora ušla u zgradu u kojoj su prostorije Kancelarije za KiM, Pokrajinskog Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje kao i Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga u Kosovskoj Mitrovici.

Tom prilikom su, kako se navodi, tražili da znaju „na osnovu kog dokumenta“ se te institucije nalaze u toj zgradi u naselju Bošnjačka mahala.

U saopštenju Srpska lista poziva međunarodnu zajednicu i Evropsku uniju da se jasno oglasi i „kaže da li je ovo akcija koja znači deeskalaciju, jer srpski narod smatra da je to dodatna eskalacija na terenu“.

 Po njihovom, ta zgrada je u vlasništvu opštine, tu su zaposlenima rekli da imaju naredbu da „oslobode“ taj i sve druge objekte koji su u vlasništvu opštine, kao i da će ponovo doći u ponedjeljak. Ovo je očigledno početak daljeg maltretiranja građana jer se na spisku objekata koje tzv. kosovske institucije smatraju svojim nalaze i zgrade u kojima su smješteni bolnica, Dom zdravlja, škole, fakulteti, Univerzitet’ – navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je „ova pretnja“ dio plana protjerivanja „svega srpskog“ sa KiM, kao i oduzimanja prava na rad građanima, ali i onemogućavanja pružanja usluga građanima na KiM.

– O ovom, ali i o ostalim akcijama uperenim protiv srpskog naroda, obavješteni su glavni pregovarač Evropske unije Miroslav Lajčak i drugi međunarodni predstavnici, ali za sada nažalost nema reakcije. Međunarodna zajednica mora najhitnije da zaustavi akcije kojima se ugrožava mir na sjeveru Kosova i Metohije i spreči Kurtija i njegove poslušnike da protjeraju Srbe sa Kosova i Metohije – navodi se u saopštenju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *