Prijedorčaninu izmjereno 5.5 promila alkohola u krvi

Nekolicini dosadašnjih rekordera po pijanstvu, pridružio se i jedan vozač kojeg je policija zaustavila u Prijedoru, a kod kojeg je utvrdila 5,5 g/kg alkohola u organizmu. On je, kako je potvrđeno “Nezavisnim novinama”, uhapšen te mu je uručen prekršajni nalog odnosno kazna od 400 KM te zabrana upravljanja vozilom u trajanju od dva mjeseca i dva kaznena boda.

Naime, na području Policijske uprave Prijedor je u dane vikenda realizirana regionalna akcija u saobraćaju s naglaskom na kontrolu vozača pod djelovanjem alkohola, droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.

Tokom trajanja akcije kontrolirana su 683 sudionika u saobraćaju, a kažnjeno ih je 117. Iz saobraćaja su isključena 92 vozača zbog upravljanja vozilom pod djelovanjem alkohola. Pored toga, iz saobraćaja su isključena i dva vozača koja su odbila alkotestiranje, kao i jedan vozač koji je odbio da se podvrgne droga testu“, naveli su iz Policijske uprave Prijedor.

Policijska uprava Prijedor apelira na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, posebno na vozače vozila da poštuju ograničenja brzine kretanja i da ne upravljaju vozilom pod djelovanjem alkohola ili drugih psihoaktivnih supstanci“, naveli su iz Policijske uprave Prijedor.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *