Prebrojani glasovi iz Zvornika!

Kontrolno brojanje glasova za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske za područje Zvornika završeno je u sarajevskoj “Zetri”, a odstupanja su minimalna u odnosu na prve preliminarne rezultate, potvrdio je jutros Srni posmatrač SNSD-a iz Zvornika Darko Simović.

Simović je naveo da je brojanje za Zvornik završeno sinoć i da nije bilo nikakvih neregularnosti.

On je dodao da su odstupanja minimalna u odnosu na prve preliminarne rezultate Gradske izborne komisje.

“Razlika broja glasova između kandidata SNSD-a za predsjedika Republike Srpske Milorada Dodika i PDP-a Jelene Trivić ostala je skoro ista”, rekao je Simović.

Na redu Prijedor i inostranstvo
U Glavnom centru za brojanje glasova u Sarajevu za danas je predviđeno takozvano ponovno kontrolno brojanje glasačkih listića iz Prijedora, za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske, te brojanje glasačkih listića pristiglih putem pošte, saznaje Srna u ovom centru.

Izvor je rekao da se ponovno kontrolno brojanje glasačkih listića iz Prijedora za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske obavlja na tri stola, a na ostalih 10 glasački listići iz inostranstva.

Prema riječima ovog izvora, uočene su manje nepravilnosti, bez većih odstupanja od rezultata o kojima je javnost bila upoznata, kako je to bilo i do sada.

Nakon Prijedora, rekao je izvor, trebalo bi da se ponovo prebrojavaju glasovi iz Laktaša, Novog Grada i Gradiške za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske.

Otvaranje vreća i kontrolno ponovno brojanje glasačkih listića po službenoj dužnosti na svim redovnim biračkim mjestima u Republici Srpskoj za nivo predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske obavlja se na osnovu naredbe CIK-a od ponedjeljka, 10. oktobra.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *