Poginulo 12 osoba,POGINULI SVEŠTENICI – EVO ŠTA SE DOGODILO

Pri slijetanju poljskog autobusa jutros na autoputu A4 u pravcu Zagreba, između Jareka Bisaškog i Podvorca, poginulo je 12 osoba, a 31 je povrijeđena, od kojih neke teže.

Rekao je ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović.

On je na vanrednoj konferenciji za novinare u Varaždinu rekao da je Centar 112 dobio prvu informaciju da se na autoputu A4 dogodila stravična saobraćajna nesreća od državljanina Poljske koji je bio u autobusu.

Na licu mjesta u nesreći je poginulo 11 osoba, a 32 su zbrinute u bolnicama u Varaždinu, Zagrebu i Čakovcu.

– Nažalost, u međuvremenu je preminula još jedna osoba koja je liječena u bolnici, tako da u ovom trenutku imamo 12 osoba koje su izgubile živote u ovoj saobraćajnoj nesreći – dodao je Božinović.

Prema nekim informacijama, dodao je, radi se o grupi koja je planirala da ide na hodočašće u Međugorje.

Prema informacijama poljskih medija, među putnicima u autobusu bila su 3 sveštenika i 6 časnih sestara.

Vlasnik autobusa: “U šoku sam”

Iz poljskih izvora Jutarnji list saznaje više informacija o slijetanju poljskog autobusa. Izlet je organizovalo bratstvo Sv. Jozef (Bratztwo swietego Jozef). Poljski hodočasnici okupili su se iz raznih gradova širom zemlje, a svoje putovanje započeli su iz Čenstohove, grada na jugu Poljske poznatog po marijanskom svetilištu. Po svemu sudeći, većina hodočasnika već je ranije posjetila Međugorje.

Šef transportne kompanije “Megapol” potvrdio je urednicima poljskog portala onet.pl da je autobus njihov, sjedište im je u Plonsku.

Lokalni radio je razgovarao sa Džekijem Antonskevičem, direktorom “Megapola”, koji nije znao da odgovori na pitanje da li je neko iz Plonska poginuo u nesreći. Tvrdi da je autobus bio tehnički ispravan.

– U šoku sam, vozači nisu početnici i ne vjerujem da su mogli da zaspu u vožnji – rekao je on.

Glavni poljski tužilac Zbignjev Ziobro pokrenuo je istragu o nesreći.

Izvor: Srpskainfo.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *