PALA NOVA HAPŠENJA U BANJALUCI Poznati biznismen osumnjičen za kriminal težak 1,2 miliona maraka

Saša Kondić biznismen iz Banjaluke, osumnjičen je za privredni kriminal težak oko 1,2 miliona maraka.

Kako nezvanično saznaje Srpskainfo, banjalučka policija jutros je podnijela izvještaj tužilaštvu protiv Kondića i njegovih saradnika.

Osim Kondića osumnjičeni je Danijel Karalić, Igor Jovanović i Jovica Predojević.

Kondić se sumnjiči da je u avgustu 2020. godine, kao direktor i predsjednik Upravnog odbora jednog privrednog društva iz Banjaluke, potpisao Odluku o prodaji nekretnine, u kojoj je konstatovano da predmetna nekretnina ne čini imovinu velike vrijednosti za privredno društvo, tako da prodaja nije u nadležnosti skupštine privrednog društva.

Na osnovu navedene Odluke potpisan je Ugovor o prodaji nekretnine jednom pravnom licu iz Banjaluke za 1.200.000 KM, koji iznos kupac nikada nije isplatio privrednom društvu.

Na osnovu Rješenja Okružnog privrednog suda u Banjaluci u maju 2021. godine urađeno je vještačenje kojim je utvrđeno da je na dan potpisivanja Ugovora predmetna nekretnina predstavljala veliku vrijednosti za privredno društvo.

Danijel Karalić kao član Upravnog odbor privrednog društva, Igor Jovanović kao direktor pravnog lica i Jovica Predojević kao punomoćnik direktora pravnog lica se sumnjiče da su zajedničkim dogovorom omogućili potpisivanje kupoprodajnog ugovora iako su znali da kupac neće isplatiti dogovoreni iznos novca.

Ovim krivičnim djelima privrednom društvu je pričinjena materijalna šteta u iznosi od 1.200.000 KM.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *