Ovo je razlog prijetnji prnjavorskog biznismena! Noćni klub u objektu Bogdana Nikolića godinu dana radi bez potrebnih dozvola

Objekat prnjavorskog biznismena Bogdana Nikolića koji je izgrađen na zemlji koju je po mizernoj cijeni kupio od banjalučke Elektrokrajine, a u kome se danas nalazi noćni klub, godinu dana radi bez potrebnih dozvola.

Istražujući ovaj slučaj od povjerljivog izvora iz MUP-a Republike Srpske dobili smo informaciju da je gore pomenuti Nikolić podnio zahtjev za izdavanje rješenja o izvršenoj reviziji na mjere i normative zaštite od požara određene u tehničkoj dokumentaciji za predmetni objekat, a koja se izdaje u skladu sa članom 23. Zakona o zaštiti od požara, prije dobijanja građevinske dozvole, te da je njegov zahtjev odbijen zbog uočenih nedostataka.

Nakon što smo zatražili od MUP-a Republike Srpske pristup informacijama, omogućili su nam uvid, te potvrdili gore napisano.

Nepuna 24h nakon ovoga, uslijedio je telefonski poziv iz MUP-a u kojem sam obavješten da je Bogdanu Nikoliću upravo izdata dozvola i da su uočeni nedostatci otklonjeni, na šta sam tražio da mi to pismeno dostave.

Postavlja se logično pitanje zašto bi MUP mene obavještavao da je dozvola izdata, ako prethodno takav zahtjev prema njima nisam ponovo uputio. Da li je u pitanju zaista savjestan rad pripadnika MUP-a koji rade i dio posla koji po zakonu nisu dužni ostaje da sami procijenite.

Ovo je dokument kojim demantuju onaj koji su dostavili samo 24 časa ranije:

Sve i da je istina da nedostataka više nema, iako se sporna trafo stanica i dalje nalazi u bašti kluba, što je prema našim izvorima osnovni problem pri izdavanju potrebnih dozvola za ovaj objekat,postavlja se pitanje kako objekat godinu dana bez potrebnih dozvola može obavljati gore navadenu djelatnost.

Odgovor smo zatražili od nadležnog odjeljenja opštine Prnjavor, pokušavajući saznati da li su oni izdavali bilo kakve dozvole Nikoliću. Načelnik odjeljenjo Brano Žunić nam je ljubazno odgovorio 01.06.2022. da je naš zahtjev upućen kabinetu načelnika opštine, pošto Odjeljenje za prostorno uređenje nije ovlašteno da zaprima zahtjeve po Zakonu o slobodi pristupa informacijama. Do danas nikakav odgovor nismo dobili.

U petak 17.06. upućene su mi prijetnje u kojima dotični Nikolić preko posrednika poručuje sledeće:

Nakon što sam ovo objavio na svom FB profilu, kontaktirao me je preko treće osobe, pravdajući se da sa ovim nema ništa, nudeći da odmah sledeći dan sjedemo i da se u mom prisustvu suoči sa osobom koja mi je u njegovo ime prijetila, na šta sam pristao. Naravno nije se javio, do susreta nije došlo, a ko je stvarni autor prijetnji potpuno je jasno.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.