Ovaj grad u BiH ima najviše MILIONERA!

Ovaj podatak, podsjetimo je iznio dr. Samir Vildić, predsjednik UO Fondacije preduzetnika u BiH. 

Prema njegovim riječima, statistički (odnosno procentualno prema broju stanovnika) Živinice imaju mnogo više milionera nego jedan Berlin, odnosno imaju isto milionera kao jedan Keln.

Prema ažuriranim informacijama, broj “milionskih” kompanija u Živinicama je porastao u 2023. godini na 117. Istovremeno, mnoge od ovih kompanija su poboljšale svoj rezultat – neke za po nekoliko miliona, a neke i za nekoliko desetina miliona maraka.

Iz svega valja zaključiti da je broj milionera u Živinicama prošle godine vjerovatno porastao za desetak građana koji su se priključili “klubu milionera”.

Ovo ne čudi, jer je grad poznat po svom ambijentu koji je “prijateljski” nastrojen prema biznisu. Naprimjer, prema podacima iz 2021., u Živinicama firmu možete otvoriti za dva sata, a dobiti građevinsku i urbanističku saglasnost za tri dana. Stoga nije slučajno što u industrijskoj zoni Ciljuge 2 posluje veći broj domaćih i stranih kompanija, među kojima su ozbiljni investitori iz Austrije i Njemačke.

Osim toga, stanovnici ovog grada poznati su kao poduzetni i mnogo od njih bave se privatnim biznisom. Takođe, već sama vožnja kroz Živinice pokazuje da se radi o gradu sa dobrom kupovnom moći, s obzirom na ogroman broj prodajnih objekata u kojem se nude sve vrste robe.

Napomenimo da, kada se govori o “milionerima”, tu se ne misli na ljude koji imaju milion KM u kešu, već one koji imaju ukupnu imovinu u toj vrijednosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *