Oglasili se iz policije: Djevojčicu iz Prištine silovali više od godinu dana

Oglasio se prištinski ministar unutrašnjih poslova sa novim detaljima o silovanju djevojčice.

Prištinski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja saopštio je danas da prve informacije pokazuju da je 11-godišnja djevojčica, koja je silovana tokom juna i avgusta ove godine, bila silovana mnogo duže – više od godinu dana, prenosi Kossev. 

Svećlja je na konferenciji održanoj danas rekao da je od načelnika Kosovskog policijskog inspektorata zatražio da svi policijski službenici uključeni u ovaj slučaj, budu pozvani kao svjedoci kako bi se razjasnilo šta se dogodilo.

On je rekao da odgovorne institucije nisu zaštitile žrtvu, ali je izrazio uvjerenje da će svi propusti biti identifikovani, a da oni koji su odgovorni, budu kažnjeni, piše Koha.

 Prve indicije ili informacije su da je ova maloljetnica silovana više od godinu dana. Zahtjev sam uputio direktno načelniku Policijskog inspektorata Kosova kako bi svi koji su uključeni u ovaj slučaj mogli biti pozvani kao svjedoci, kako bi institucije Kosova i javnost bili na pravi način informisani o tome šta se desilo, šta su institucije preduzele i šta će preduzeti. Takođe i da se što pre izađe sa nalazima ovog izuzetno teškog slučaja – kaže Svećlja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *