OBORENI SVI REKORDI Korona virusom u Srpskoj za dan zaraženo najviše ljudi od početka epidemije

U protekla 24 časa, korona virus je u Republici Srpskoj potvrđen kod 1.057 osoba, što je više od 55 odsto od ukupnog broja onih koji su u ovom periodu testirani.

vo je, ujedno, najveći broj novopotvrđenih slučajeva na dnevnom nivou od početka epidemije u Republici Srpskoj.

U ovom petom talasu epidemije dominantan je omikron soj, koji je kudikamo zarazniji od delte i prethodnih varijanti korone, tako da se suočavamo sa nezapamćenim gužvama ispred kovid i ARI ambulanti, te punktova za testiranje.

U prošlom talasu, u kojem je bio dominantan delta soj, najviše novozaraženih imali smo 21. septembra – 483 ili skoro 45 odsto od broja testiranih, podaci su Instituta za javno zdravstvo RS.

U trećem talas koji je Srpsku zahvatio proljetos, najviše novopotvrđenih slučajeva zabilježeno je 29. marta, njih 623, što je bilo 47 odsto od ukupnog broja onih koji su testirani zbog sumnje na SARS-CoV-2.

Izuzetno težak je bio i talas krajem prošle godine, a najviše inficiranih na dnevnom nivou bilo je 6. novembra – 609 ili 48 odsto testiranih.  

Po svemu sudeći, u januaru bismo mogli da oborimo i rekord posmatrano na mjesečnom nivou, s obzirom na to da je za dvije sedmice već registrovano 5.030 zaraženih koronom.

U prošlom talasu, najviše inficiranih bilo je u septembru – skoro 8.700, dok smo, od početka epidemije, najviše zaraženih imali u novembru lani – skoro 11.900.

Srpska info

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *