NOVI DETALJI PLJAČKE Miki neopaženo iznijela 1,25 miliona evra, radnici tek poslije 2 sata shvatili da nema para (FOTO)

Mirnesa S. zvana Miki iz BiH je iz firme gdje je radila ukrala 1,25 miliona evra.

Zakasnila na posao pola časa

Naime, sigurnosne mjere u kompaniji Prosegur u Štutgartu se očigledno lako mogu zaobići, a Mirnesa (42) je to znala da iskoristi, prevarila je kolege i izašla sa velikim novcem u torbi.

Plan koji su osmislili atraktivna plavuša i njeni saučesnici Robert S. (29) i Marko I. (45) bio je jednostavan. Prema optužnici, Mirnesa je 14. oktobra zakasnila na posao pola časa i sa sobom je donijela torbu napunjenu peškirima.

FOTO: POLIZEI STUTTGART

Kad su njene kolege napravile pauzu u 15 časova, Mirnesa se ponašala kao da želi da nadoknadi izgubljeno vrijeme. U stvarnosti je, međutim, skupljala novčanice od 100 i 200 evra u prostoriji.

Sav novac je stavila u kutiju na dnu torbe, a preko nje je stavila druge stvari. Zatim je ušla u podrum sa svojim prtljagom. U prostoru bez videonadzora, izvadila je peškire iz torbe i zamijenila ih novcem.

Zašto je alarm tek kasnije aktiviran?

Nakon toga Mirnesa je mirno napustila firmu sa 1,25 miliona evra. Kontrole torbe nije bilo.

Zašto su sigurnosne mjere u kompaniji za transport novca tako male?

– Nažalost, ne mogu da vam dam nikakve informacije o ovome, jer je to veoma osjetljiva informacija koja se odnosi na sigurnost – kaže portparol Prosegura Džulijan Sibert (25).

Takođe, izgleda da je bilo i propusta. Naime, oko dva časa nakon krađe, zaposleni u Proseguru su primijetili da nedostaje novac.

Policija je, prema informacijama, obaviještena tek oko 20 časova. Mirnesa tada vjerovatno više nije bila u Njemačkoj, prenosi Avaz.

Ukradeni novac još nije pronađen. Vjerovatno je kod Roberta S. koji je Mirnesu nagovorio na ovo kriminalno djelo. On je još uvijek u bjekstvu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *