Mladić čučao na grobu uz poruku “gazi po balijama”, juče se izvinio i na grob položio cvijeće

Momak koji je izazvao kritike javnosti nakon što se slikao čučeći na mezaru, a potom tu fotografiju objavio uz natpis “Gazi po balijama”, juče je došao do Anera Goste, uputio izvinjenje i na grob položio cvijeće. Podsjetimo, riječ je o mezaru Anerove nane Hurije Dumpor.

“Počinilac ovog gnusnog, neljudskog i sramnog čina je S. Biokšić, sin R. Biokšića, iz Mostara, koji je odmah prijavljen nadležnom MUP-u radi počinjenja krivičnog djela iz čl. 163. KZ F BIH-izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti. Odmah nakon objave i saznanja o osobi počinioca, javio mi se direktno otac imenovanog počinioca, te uputio ujedno i javno izvinjenje, ne samo mojoj porodici, nego i cijelom bošnjačkom narodu, uz duboko žaljenje radi postupaka svoga sina. To izvinjenje, sa svojim sadržajem, načinom i brzinom svoje pojave u javnosti, putem svih društvenih medija, uzrokovao je dodatni šok i traumu u mojoj porodici jer se takvo nešto prvi puta dešava u Mostaru, poslije brojnih nemilih i strašnih događaja, počev od završetka ratnih sukoba do danas. Danas su Romeo Biokšić i njegov sin (počinilac) sa buketom cvijeća i uz „ponizno izvinjenje“ oskrnavljenom mezarju (grobu) moje nene Hurije, pristupili lično kako bi se javno i još jedanput izvinuli prvenstveno umrloj neni Huriji, njenoj porodici i potomcima ali i cijelom bošnjačkom, muslimanskom narodu Raštana i Bošnjacima generalno. Duboko šokirani i zatečeni gnusnim činom maloljetne osobe, suočeni sa teškim posljedicama po zdravlje naše najuže porodice te na molbu porodice Biokšić, da dođu, poklone se žrtvi ovog necivilizacijskog čina i još jedanput-upute javno izvinjenje i žaljenje radi učinjenog, kao ljudi, vjernici i sugrađani-u konačnici, danas smo zajedno došli na mjesto izvršenja ovog krivičnog djela. 

Imajući u vidu opšte stanje našega društva i ukupna dešavanja u svijetu, ne tako dalekom od nas kao i događajima koji su iza nas, u najboljim interesima naše djece i našega grada, a naročito po preporuci Islamske zajednice grada Mostara, ovim putem obavještavam javnost da moja oštećena porodica prihvata izvinjenje kao ljudski, normalan i moralan čin i kao jedino što porodica Biokšić danas i može učiniti sa svoje strane.

Prijava je podnesena, izvinjenje sa lica mjesta je upućeno i najiskrenije molimo Svevišnjega Boga da se ovo zlo završi na tome.

Hvala svima na ljudskom razumijevanju i podršci”, naveo je Aner Gosto

Podsjetimo, advokat Aner Gosto na svom je Facebook profilu objavio da je nepoznati mladić čučao na mezaru njege nane Hurije Dumpor, a fotografiju je objavljena na društvenim mrežama uz prijeteću i uvredljivu poruku “Gazi po balijama”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *