Mitrogol i Vlahović napadaju Švajcarce, igra i Gudelj

Dilema skoro da nema – poznat je sastav Srbije za meč sa Švajcarskom. U napadačkoj liniji zaigraće provereni tandem Aleksandar Mitrović – Dušan Vlahović.

Od izveštača iz Dohe

Selektor Dragan Stojković, na poslednjim treninzima, nagovestio je da će napokon pružiti šansu očekivanom dvojcu zvučnih i svetu prepoznatljivih prezimena.

Mesto na desnoj strani odbrane, po tradiciji, ostavljeno je za Nikolu Milenkovića.

U najboljih 11, prema saznanjima Sport kluba, vraća se Nemanja Gudelj. Defanzivni vezista biće korekcija na sredini terena, uoči očekivanog povratka Sergeja Milinković Savića u srednji red. Ofanzivac Lacija zaigraće, takođe, na poziciji zadnjeg veznog, više orijentisan ka igri napred.

Bekovska linija biće istovetna meču sa Kamerunom. Očekivano!

Odlična partija utvrdila je poziciju Andrije Živkovića na desnoj strani. Od „X faktora“, prošle godine u lisabonskom duelu, preko sjajne partije protiv Slovenije na Stožicama, do Švajcarske – Živković se profilisao kao standardan ključ uspeha ekipe Dragana Stojkovića.

Sa levog boka, permanentno, delovaće oporavljeni Filip Kostić.

Napokon, iza dvojice napadača, staro i odlično poznato lice – Dušan Tadić. Na poziciji „desetke“ kapiten Srbije biće ključan faktor u protoku lopte ka poslednjoj trećini terena, Aleksandru Mitroviću i Dušanu Vlahoviću. Spreman da razigra napadače, ili saigrače na krilnim pozicijama…

Ispred mreže nema dilema – rukavice će od prvog minuta na ruke Vanje Milinković Savića. Stasiti dvometraš odavno je opcija broj jedan ispred gola, prestižan status potvrdio je i u dva mondijalska susreta… Biće poslednja prepreka Švajcarcima u ključnom susretu.

„Orlovi“ će večeras, u 18 časova po lokalno vremenu, kao učesnici grupne mondijalske faze, odraditi poslednji trening na terenu Sportskog centra Al Arabija. Tada bi trebalo da budu rešene i poslednje nedoumice ko će početi „utakmicu generacije“.

Srbija – Švajcarska, petak od 20 časova!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *