Borjanova baka Štefica: “Navijam za Dinamo Zagreb”!

MILAN Borjan, ovih je dana tema svih hrvatskih medija. Njegovo insistiranje da je rođen u Srpskoj Krajini, a ne u Hrvatskoj, razbjesnilo je hrvatske navijače koji su ga tokom utakmice sa Hrvatskom vrijeđali na neprimjeren način i na utakmicu donijeli transparente s traktorom, aludirajući na to da je Borjan kao dijete tokom Oluje Hrvatsku napustio na njemu.

No, njegova baka, Štefica Borjan kaže da nije bilo tako.

“Najprije mi smo za Beograd otišli u kombiju, a Audi koji smo ostavili su nam poslije ukrali. Kakvi traktori, kakve gluposti. Borjani su uvijek bili gospoda. Mi nikada ne govorimo šta je nama zapaljeno i uništeno. Rat ne donosi nikome ništa dobroga, zato sam ja rekla: jebala ga Krajina, misleći zapravo – jebo ih rat. Moj Boško, Milanov otac, bio je sjajan golman, trebao je potpisati za Hajduk. Branio je fenomenalno za DOŠK dugi niz godina”, rekla je za Slobodnu Dalmaciju.

“Rođena sam u centru Zagreba”

Borjanova baka Štefica je, kaže, rođena u centru Zagreba.

“Ja sam rođena u centru Zagreba, u Paromlinskoj ulici, i tamo sam odrasla, djevojačko mi je prezime Kostelić i normalno je da navijam za Dinamo, za koga ću. Nisam ništa Janici i Ivici Kostelić, samo smo prezimenjaci. Moja majka je iz Trbovlja, a otac iz Ljubljane.

Poslije sam kao službenica radila na željeznici u Zagrebu pa su me premjestili u Bosanski Šamac, a svog muža Milana upoznala sam u Puli, i to u cirkusu. Njega je firma poslala kao rudarskog radnika tamo u Pulu, a ja sam već tada radila u cirkusu. I poslije smo mi imali cirkus u Drnišu. Eto, kod Borjana je sve vezano za nogomet i cirkus”, smije se baka.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *