Majka dječaka ubice Koste Kecmanovića zgrozila čitavu Srbiju ovom molbom!

Majka dječaka ubice iz Osnovne škole “Vladislav Ribikar” obratila se institucijama sa zahtjevom da se riješi pitanje daljeg školovanja njeno dvoje djece. U pismu, majka dječaka ubice ne pominje tragediju u “Ribnikaru” nijednom jedinom riječju, već se obraća za pomoć navodeći da je situacija u kojoj je njena porodica složena.

Upismu, koje je vrlo šturo i nema nijedne emocije, majka dječaka koji je usmrtio devetoro đaka i radnika obezbjeđenja navodi da je pitanje obaveznog osnovnog obrazovanja njene djece “otvoreno”.

Ona konstatuje da mlađa kćerka, koja je kao i brat pohađala istu školu, ne može da nastavi školovanje u Ribnikaru, a da je sin na Klinici za neurologiju i psihijatriju za djecu i omladinu.

Molba poslata prije nekoliko dana

Majka dečaka ubice molbu je poslala prije nekoliko dana.

Na rješavanju svih pitanja nezapamćene tragedije za porodice nastradale i ranjene djece, ostale đake, škole, radi tim Vlade Srbije u kom su angažovana sva nadležna ministarstva i institucije. Praktično od MUP, preko ministarstva prosvjete i pravde, do psihijatara i psihologa.

Prema saznanjima Blica, dječak ubica neće biti pušten na slobodu, a njegovo dalje školovanje biće u skladu sa propisima. Kako je osnovno obrazovanje obavezno po zakonu on će pohađati individualnu nastavu onlajn, po uslovima za djecu koja su hospitalizovana. Da li će biti izvjesnih korekcija, kao i kakav će precizno biti model školovanja za dječaka koji je ubio devetoro vršnjaka i radnika obezbjeđenja, trebalo bi da bude poznato tokom nedjelje.

Ono što je već sada izvjesno jeste da dječaku ubici, ako nastavu prati preko kompjutera, neće biti omogućen nijedan drugi sadržaj osim zakonom propisane onlajn nastave.

Ubica nije pokazao kajanje

Dječak ubica (14) počinio je masovno ubistvo 3. maja u OŠ “Vladislav Ribnikar”. Hospitalizovan je odmah nakon masakra koji je izvršio. Do danas nije pokazao iskreno kajanje.

Fotografije vršnjaka i drugara koje je ubio ne želi da gleda jer mu to po njegovom svjedočenju izaziva neku nelagodnost.

Isprva je po hospitalizaciji bio miran i hladan, a potom je počeo da zahtjeva da bude pušten jer je, kako navodi “pregledan, normalan i nema više razloga” da boravi u instituciji zatvorenog tipa.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *