LIČIO JE NA NACISTU, SAMO MU JE ŠLEM FALIO! Kako je Miha PLJUNUO Nemca pravo u usta: Njegovo hit objašnjenje se i danas prepričava

Smrt legendarnog Siniše Mihajlovića potresla je ljubitelje fudbala širom planete.

Od Siniše se opraštaju brojni klubovi, čelnici, bivši saigrači, treneri, sportisti, navijači širom sveta… Dirljive oproštajne poruke stižu sa svih strana, a brojne anegdote iz života i karijere ovog neverovatnog sportiste preplavile su internet ovih dana.

Jedna od najzanimljivijih svakako je i čuveni sukob sa bivšim nemačkim reprezentativcem Jensom Jeremisom, koji se dogodio pre 24 godine na Mundijalu u Francuskoj.

Jugoslavija i Nemačka te 1998. godine odmerili su snage u grupnoj fazi Svetskog prvenstva. Jugoslavija je imala dva gola prednosti, naši momci su igrali sjajno i delovalo je da ćemo zabeležiti veliki trijumf, prvi protiv moćnih Pancera… Međutim, uporni Nemci se nisu predavali, u periodu između 72. i 78. minuta uspeli su da postignu dva gola i izvuku remi.

Ovaj meč obeležio je jedan neočekivan, nesportski potez legendarnog srpskog fudbalera Siniše Mihajlovića. Popularni Miha je posle jednog duela sa Jensom Jeremisom zbog burne reakcije pljunuo Nemca pravo u usta.

Sukob Mihajlovića i Jeremisa možete pogledati na 3.07

Mihajlović je kasnije imao zanimljivo objašnjenje za svoj postupak:

Jeremisa sam pljunuo jer liči na nacistu, samo mu fali SS šlem. Ja sam kao mali gledao te naše partizanske filmove i bilo je jače od mene“, rekao je svojevremeno Miha.

Kurir sport

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *