Kostadin Vasić ipak ne ide u zatvor

Okružni sud u Bijeljini prihvatio je žalbu Vasića na raniju odluku prvostepenog suda u Zvorniku i preinačio odluku pa će se kazna zatvora od 10 mjeseci preinačiti u novčanu.

-Okružni sud Bijeljina donio je rješenje kojim je usvojio žalbu osuđenog Kostadina Vasića i preinačio odluku Osnovnog suda u Zvorniku na način što je ovaj sud odlučio da se kazna zatvora zamjenjuje u novčanu kaznu- potvrdili su u Okružnom sudu Bijeljina.

Kostadin Vasić kadar Ujedinjene srpske osuđen je u aprilu ove godine pravosnažno na 10 mjeseci zatvora zbog nanošenja teških tjelesnih povreda rođaku Ljubiši Vasiću.

Istom presudom osuđen je Vasićev kum Todor Nikolić, takođe na 10 mjeseci zatvora.

U Osnovnom sudu Zvornik potvrdili su da je nakon pravosnažnosti presude, sudija izdao nalog da se izvrši kazna zatvora nad osuđenima Vasićem i Nikolićem, odbacivši ujedno mogućnost da kazna bude zamijenjena novčanom.

Kostadin Vasić, kojem je CIK zbog ove presude oduzeo mandate poslanika u Narodnoj skupštini RS već dva puta je osuđivan zbog nasilništva.

On je u decembru 2001. godine na Okružnom sudu u Bijeljini pravosnažno osuđen na tri mjeseca zatvora za krivično djelo nanošenja teške tjelesne povrede.

Tri godine kasnije, u junu 2004. godine, Okružni sud u Bijeljini ponovo ga je osudio na dva mjeseca zatvora za isto krivično djelo.

Oba puta je izbjegao zatvor tako što je kaznu platio, prvi put 4.500, a drugi, 3.000 KM.

Vasić je direktorsku fotelju preuzeo od Branislava Zeljkovića protiv kojeg se vodi istraga zbog malverzacija sa nabavkom medicinske opreme u vrijeme korone.

Zeljković je u međuvremenu prebjegao u Republičku upravu Civilne zaštite kod čiji je direktor Milan Novitović prošle godine osuđen u Osnovnom sudu u Banjaluci na uslovnu kaznu od tri mjeseca zbog ugrožavanja sigurnosti.

Naravno, s obzirom da je u RS dozvoljen otkup zatvorske kazne do jedne godine, Vasić će vjerovatno tražiti zamjenu kazne zatvora za slobodu, ako plati 15.000 maraka.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *