Jelena Trivić preuzima SDS !?

Nakon što je kompletno rukovodstvo Srpske Demokratske Stranke podnijelo ostavke počele su špekulacije o novom lideru najveće opozicione stranke u Republici Srpskoj.

Istovremeno pored SDS-a “pospremanje” kreće i u PDP-u, a sve izvjesnije je da će za nasljednika Branislava Borenovića biti imenovan Draško Stanivuković.

Ono što je već sada jasno jeste činjenica da PDP čiji je kandidat za predsjednika Republike Srpske bila Jelena Trivić nije imao dovoljno jaku infrastrukturu kojom bi na terenu mogao da donese rezultat koji bi Trivićevoj u konačnici donio sigurnu pobjedu, a sve ovo je lako utvrditi, ako se uzme u obzir da PDP u više od 15 opština u Republici Srpskoj samo formalno ima odbor stranke koji na terenu gotovo da i ne postoji, što je svakako rezultat trgovine vrha PDP-a sa vladajućim strukturama.

Sve ovo je dovelo do toga da se Trivićeva u kampanji isključivo oslanjala na podršku SDS-a, što je naročito bilo vidljivo u Prnjavoru, koji je Trivićeva nekoliko puta posjetila i svaki put se sastala sa rukovodstvom SDS-a u ovoj opštini, a da li je Branislava Borenovića pitala šta je sa našim odborom PDP-a, ko je predsjednik i imamo li članstva ovdje, ostaće tajna.

Izvori bliski SDS-u potvrdili su nam da su ključnu ulogu i pritisak na rukovodstvo ove stranke da se povuku izvršile obavještajne strukture pod direktnom kontrolom Aleksandra Vučića, te kako se u krugovima bliskim SDS-u Jelena Trivić sve češće pominje kao predsjednica ove stranke, te njenu učestalu podršku Aleksandru Vučiću dovode u vezu sa tim.

Jedno je sigurno, preuzimanje SDS-a od strane Jelene Trivić članstvo bi dočekalo sa oduševljenjem, a totalni potop najveće opozicione stranke bio bi zaustavljen, bar neko vrijeme.

One thought on “Jelena Trivić preuzima SDS !?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *