Ispovijest komšinice koja je vidjela Danku kobnog dana

Malena Danka Ilić (2) ubijena je 26. marta ove godine u 13.52 sati u Banjskom Polju.

Za svirepo ubistvo osumnjičeni su Srđan Janković (50) i Dejan Dragijević (50) radnici JKP „Vodovod“ iz Bora. Njima je određen pritvor do 30 dana zbog teškog ubistva. Dejan je do detalja ispričao kako je došlo do zločina, ali da kaže gdje je tijelo „nije mogao da se sjeti ni u policiji ni u tužilaštvu“.

Za pomaganje pri uklanjanju dokaza (tijela djevojčice) osumnjičeni su Dejanov brat i otac. Otac se branio ćutanjem, a brat je umro u pritvorskoj jedinicu policije u Boru.

Danka Ilić je tog 26. marta došla sa majkom u bratom na imanje u Banjkskom polju. Ona se majci iz vida izgubila dok je žena otišla po vodu za sina. Ivana je odmah pozvala muža, policiju, porodicu, komšije da je pomognu u potrazi za djetetom.

Ja sam je vidjela posljednji put tu ispred njene kapije. Bila je tako mala da sam vjerovala da su roditelji negde pored nje. Ovo naselje je mirno i mi svi puštamo djecu da idu ispred nas. Noćima ne spavam zbog Danke. Da sam je uzela u naručje ona bi danas bila živa…Sve ovo mi je katastrofa… – priča Vesna Komšo iz Banjskog polja.

Tog dana njenom sinu je bio rođendan. Tek kasnije čula je šta se dogodilo. Prvo se obratila Dankinom dedi. Njemu je rekla da je dijete vidjela kod kapije i da je mala da nije mogla daleko da ode.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *