INSPEKTOR MUP-A RS PREMLATIO SVJEDOKA?! Predrag Stankić tokom saslušanja polomio rebro R.R.

Osnovni sud u Bijeljini potvrdio je optužnicu protiv Predraga Stankića, kriminalističkog inspektora PS Lopare, kojom se tereti za iznuđivanje iskaza, odnosno premlaćivanje R.R. u policijskoj stanici.

U optužnici Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina navodi se da se sve odigralo 24. avgusta 2020. godine u zgradi PS Lopare.

Pojašnjava se da je Stankić, kao inspektor MUP-a RS, u stanicu pozvao R.R., J.M. i S.M. radi davanja izjave u vezi sa razbijanjem automobila, vlasništvo R.N., od prethodne večeri. Dok su čekali ispred PS Lopare Stankić je sa prozora pozvao R.R. da dođe u njegovu kancelariju.

“Kada je R.R. ušao u kancelariju, Stankić je stao ispred njega i povišenim tonom ga pitao: “Ko je razbio auto R.N. koje je bilo parkirano ispred kluba “City”?“. Kada je rekao da ne zna Stankić ga je, u namjeri da mu nanese tjelesne povrede, udario šamarem u obraz”, navodi se u optužnici.

Od siline udarca R.R. je pao na kancelarijski sto. Kada se pridigao inspektor je ponovo povišenim tonom pitao: “Ko je razbio auto?”.

“Kada je R.R. ponovo odgovorio da ne zna, inspektor ga je udario pesnicom u predjelu rebara i glave, vikajući: “Priznaćeš ti meni do tri sata, kada idem kući”. Oštećenom je rekao da izađe iz kancelarije, a onda ga je na hodniku ponovo ošamario”, navodi se u optužnici.

Pojašnjava se da je inspektor zatim rekao R.R. da ide kući, bez da je sačinio zapisnik o saslušanju i oštećenog upoznao u kojem svojstvu se saslušava.

“Usljed udaraca R.R. je zadobio kontuzije grudnog koša, praćene krvnim podlivom i prelomom četvrtog rebra lijeve strane, te kontuziju lica”, piše u optužnici.

Ukoliko se dokaže krivica inspektoru prijeti kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Izvor UNA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *