Hitno se oglasila austrijska policija: Otkrili da li je Danka na snimku

Austrijska policija rano jutros oglasila se novim saopštenjem o Danki Ilić (2) i snimku dvije Rumunke, koje su dovedene u vezu s nestankom djevojčice.

epa08793975 Austrian police arrive at the scene after a shooting near the Stadttempel’ synagogue in Vienna, Austria, 02 November 2020. According to recent reports, at least one person is reported to have died and three are injured in what officials treat as a terror attack. EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Naime, austrijska policija isključila je bilo kakvu povezanost Rumunki sa snimka sa Dankom Ilić.

Srpski državljanin koji živi u Beču prijavio je srpskim vlastima da je na tramvajskoj stanici Šotenring primetio malo dijete u pratnji dve odrasle žene”.

Konstatujući sličnost između devojčice i dvogodišnjeg deteta nestalog u Srbiji, on je napravio video snimak troje ljudi i podelio ga sa srpskim vlastima. Pošto su rođaci nakon pregleda slika izjavili da se najvjerovatnije radi o nestaloj devojčici, fotografije je objavila Uprava bečke državne policije 3. aprila 2024. godine po nalogu bečkog javnog tužilaštva, navodi se u saopštenju austrijske policije.

Sada je razjašnjen identitet osoba sa slika i sa njima je uspostavljen kontakt. Na osnovu istrage i pratećih činjenica, veza između osoba prikazanih na objavljenim fotografijama i nestale djevojčice iz Bora može se jasno i bez ikakve sumnje isključiti”.

Kancelarija bečke državne kriminalističke policije nastavlja istragu o sumnji na otmicu djece.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *