“DVOLIČNI SILEDŽIJA” Igor je poznavao monstruma iz Gradačca, a evo šta njihovi razgovori otkrivaju o mračnom umu ubice s Instagrama (FOTO)

Igor Šikora, personalni trener koji živi i radi u Subotici, poznavao je Nermina Sulejmanovića, pomahnitalog siledžiju koji je počinio krvavi pir u Gradačcu i onlajn prenosio višestruko ubistvo.

Šikora kaže da je upoznao Sulejmanovića kad ga je on prije dvije godine i angažovao za trenera, da ga spremi za takmičenja. Zajedno su išli u Češku, u Knjaževac, a kao gledaoci sportskog takmičenja bili su i u Španiji.

Danas, kada je čuo šta se dogodilo u Gradačcu, Šikora ne može da dođe sebi. Tvrdi da nikako ne može da poveže Nermina Sulejmanovića kojeg je poznavao sa ovako monstruoznim zločinom.

– Još smo se na nekim takmičenjima viđali. Ostali smo u kontaktu. Znam njegovu prošlost, jer ako ukucate njegovo ime na Guglu sve piše, pa i da je ranije bio povezan za kriminalom. Iz svijeta sporta sam i uopšte me ne zanimaju takvi ljudi, čak imam odbojnost prema tome – kaže Šikora.

Nermin Sulejmanović

Sudeći prema riječima Šikore, Sulejmanović je, kao i mnoge druge ubice žena prije njega, bio dvoličan. Pred ljudima poput Šikore “ostavljao je utisak smirenog čovjeka”, dok je svoju žrtvu Nizamu Hećimović bezdušno zlostavljao, zbog čega ga je ona prijavila policiji, piše Blic.

Šikora kaže da ga je sve ovo mnogo šokiralo.

– U novembru je dobio dijete, a sa tom ženom je živio, pa nije živio. Bila je već trudna kada se nisu slagali kao što bi trebalo da se slaže ljubavni par. Pričao mi je o tim problemima – kaže Igor Šikora.

Šikora kaže da nije zadirao u privatni život Sulejmanoviću.

– Kada mi je drugar poslao vijest šta je uradio ja sam se šokirao. Ne mogu da vjerujem! On je stariji od mene i bio je dominantna ličnost, ali je meni kao treneru potpuno prepustio autoritet – kaže Šikora, još u nevjerici da je bilo ko sposoban da počini tako nezamisliv zločin.

Šikora ističe da ne podržava ni malo sve što se izdešavalo.

– Naprotiv! Svi naši zajednički prijatelji su jako iznenađeni, svi kažu da su u čudu – kaže Šikora.

Žrtve Nermina Sulejmanovića

Podsjetimo, Sulejmanović je juče u svom krvavom piru ubio suprugu i još dvije osobe. Ubistvo je prenosio uživo na Instagramu.

Ubijeni su Nizama Hećimović, Sulejmanovićeva nevjenčana supruga, zatim Onder Džengiz i Denis Džengiz, otac i sin, turski državljani.

Nermin Sulejmanović, ubica, sa ženom i djetetom
FOTO: LJUDI I ZIVOT BOSANSKE POSAVINE/FACEBOOK/SCREENSHOT

Sulejmanović je, nakon što je njih ubio, počinio samoubistvo pred policijskim službenicima nakon potrage koja je trajala za njim satima.

Dijete Sulejmanovića nije povrijeđeno

Dijete višestrukog ubice Nermina Sulejmanovića iz Gradačca, koji je ubio tri osobe, je zbrinuto i nije povrijeđeno, potvrđeno je iz Tužilaštva tuzlanskog kantona.

Kako se vidi na uznemirujućem snimku koji je objavio na svom Instagramu, nakon što je ubio bivšu suprugu i majku djevojčice, dijete je ostavio te nastavio krvavi pohod.

Sve prenosio u lajvu na Instagramu

Sulejmanović je najprije ubio svoju suprugu, a zločin je prenosio uživo na Instagramu.

Tu se nije zaustavio te je nastavio svoj krvavi čin. Kako je potvrđeno za Klix iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona, ubijene su najmanje tri osobe.

Takođe, ima nekoliko ranjenih. On se nakon toga ponovo javio na Instagramu i to uživo, sa nepoznate lokacije. Tu je govorio o tome kako je počinio ubistva.

– Ubio sam oca i sina. Kako su mi naletili Bog zna. Ubio sam ženu i dva dušmanina. Nadam se da sam ubio i policajca. Beba je živa – rekao je on na snimku.

– Upozorio sam sve redom da će doći do ovoga. Osam dana mi krije dijete – rekao je.

U lajvu stalno je stalno pitao da li je preživio policajac na kojeg je pucao.

– Čekam da napunim oružje i da idem dalje – rekao je i prekinuo prenos uživo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *