Čelinac: Pijan pokušao da ubaci bombu u automobil

ČELINAC – G.B. ispitan je zbog sumnje da je pijan iz džepa izvadio bombu koju je potom htio ubaciti u vozilo u kojem je bio putnik.

Iz Policijske uprave Banjaluka saopštili su da je osumnjičeni ispitan juče, te da je počinio krivična djela izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

– G.B. na teret stavljamo da je 8. avgusta  uveče, kada je sve i prijavljeno policiji, u Čelincu na autobuskom stajalištu, nakon izlaska iz putničkog vozila u kojem je bilo putnik, iz džepa izvadio ručnu bombu te imalo namjeru da izvadi osigurač i baci je u unutrašnjost vozila, u čemu nije uspjelo, jer se vozilo udaljilo – saopšteno je iz policije.

Dodaju da je G. B. nakon hapšenja ispitan na prisustvo alkohola kojom prilikom je utvrđeno 1,79 promila alkohola u organizmu.

-Ručna bomba je pronađena i uz potvrdu oduzeta. O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i dežurni sudija Osnovnog suda u Kotor Varoši – pojašnjeno je u policiji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *