Drama na graničnim prelazima u BiH: Među uhapšenima i osobe sa Interpolovih potjernica

Službenici Jedinice Granične policije BiH Aerodrom Banjaluka, na izlasku iz BiH na letu za Hamburg, uhapsili su G.C. (29), jer je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Prnjavoru radi izdržavanja kazne zatvora.

FOTO: N.N.

Ovaj državljanin BiH predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka, saopšteno je danas iz Granične policije BiH.

Službenici Jedinice Granične policije Bijeljina uhapsili su juče Z.V. (55), državljanina Srbije, zato što je provjerama utvrđeno da je za njim Interpol Bern raspisao potjernicu zbog krađe.

Ovo lice kontrolisano je na ulasku u BiH na prelazu Rača i predato je službenicima Sudske policije Suda BiH.

Istog dana, službenici ove jedinice su, na ulasku u BiH na istom prelazu, uhapsili su S.M. (23), jer je za njim Policijska stanica (PS) Šamac raspisala potragu zbog krivičnog djela oštećenje tuđe stvari.

I ovaj državljanin BiH predat je službenicima policije u Šamcu.

Službenici Jedinice Granične policije Aerodrom Sarajevo tokom jučerašnjeg dana uhapsili su S.D. (31), državljanina Turske, jer je provjerama ustanovljeno da je za njim Interpol Pariz raspisao potjernicu zbog krivičnih djela u vezi sa opojnim drogama.

Na Međunarodni aerodrom Sarajevo on je stigao letom iz Istanbula, i predat je službenicima Sudske policije Suda BiH.

Službenici Jedinice ove policije u Višegradu su u subotu, 10. septembra uhapsili su B.M. /67/, nakon što je ustanovljeno da je potražuje Kantonalno tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona zbog krivičnog djela prevara “vjerovnika” /kreditor/.

Ova državljanka BiH kontrolisana je na izlasku iz BiH na prelazu Vardište i predata službenicima Policijske uprave Mostar.

Istog dana, Službenici Jedinice Granične policije Orašje, pri ulasku u BiH na prelazu Orašje, lišili su slobode A.P. (21), jer ga potražuje Osnovni sud u Bijeljini zbog krivičnog djela razbojništvo.

Ovaj državljanin BiH predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Službenici Granične policije Gradiška, u petak, 9. septembra, na ulasku u BiH na prelazu Gradiška, uhapsili sue D.N. / 26/ zato što je utvrđeno da ovog državljanina BiH potražuje Osnovni sud Brčko distrikta zbog krivičnog djela teška krađa.

Ovo lice predato je službenicima Sudske policije Brčko distrikta BiH.

Srpskainfo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *