STRAH VLADA BANJALUČKIM NASELJEM STARČEVICA Muškarac od balkona napravio „čeku“ i nišani na djecu i komšije: Mirno čekamo da nam se desi Cetinje, svaki dan je agonija

Redakciji Aloonline obratila se grupa uznemirenih i na smrt preplašenih stanara zgrade u Ulici Koste Jarića u banjalučkom naselju Starčevica. Skoro dvije godine strahuju od komšije Nikole P. koji ih, kako kažu, uznemirava i teroriše, a sve je eskaliralo kada je više puta iz gasnog pištolja pucao u pravcu njih i njihove djece, nakon čega je samo privođen i puštan

Kako kažu, nemoćni i uplašeni, više nisu znali šta da rade te je obraćanje medijima njihov očajnički vapaj za pomoć. Sve je počelo kada je Nikola oko zgrade napravio strelište. Pričaju da je postavljao mete koje je gađao sa balkona, a koje su se nalazile neposredno uz put koji koriste svi i kojim djeca moraju proći da bi otišla u školu.

– Zatim je prešao na saobraćajne znakove oko zgrade, pa na kontejnere, a kada mu je to postalo dosadno, počeo je nišaniti ljude i djecu. Ko bi otišao da baci smeće, on bi ga gađao, pa su svi počeli izbjegavati da se uopšte kreću tuda. Polovinom avgusta je pucao na djecu koja su pobjegla u obližnju prodavnicu, dok on nije otišao sa balkona. Udar metka od kontejner dodadno preplaši djecu. Neću da mi dijete bude meta, plašim se da neće stati na ovome. Mnogi razmišljaju da se odsele, nema nam druge – započela je za aloonline.ba priču grupa vidno uplašenih stanara.

Nako pucnjave na djecu, grupa od 20 stanara brzo je reagovala i uputila apel za pomoć koji je poslala lično načelniku Policijske uprave Banjaluka. Policija je 19. avgusta uhapsila Nikolu zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja.

– Tokom pretresa stana i drugih prostorija, policija je pronašla i zaplijenila: vazdušnu pušku, tri gasna pištolja, više komada municije različitog kalibra, vojni nož, improvizovanu kartonsku metu, te PVC vrećicu u kojoj se nalazi određena količina nepoznate biljne materije žute boje – saopštili su iz PU Banjaluka.

Dodali su da je u toku rad na dokumentovanju predmeta, nakon čega će protiv navedenog lica, Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

POKUŠALI DA RIJEŠE PROBLEM, ALI UZALUD

Pokušali su da razgovaraju sa njim i shvate u čemu je problem, ali uzalud. Kako kažu, čuli su da odbija pomoć jer smatra da nije lud već da je samo proživio stres kada mu je umro otac i to što „malo puca“ je način da se liječi od istog.

– On smatra da svi imaju nešto protiv njega, da su ljubomorni i ne vidi problem u tome što puca jer nikog nije povrijedio. Kaže, to što se vi plašite to je vaš problem, ja imam pravo da pucam, pod stresom sam, tako se liječim. A mi samo ne želimo da nas ne maltletira, puca i zastrašuje. Policija dođe i odradi šta treba, tužilac ga pusti. Oni smatraju da je to bezazleno i da su organ koji će postupiti kad nastupi neka teža posljedica. Kažu, to je gasni pištolj, nemojte se plašiti, svako dijete ga može uzeti, on samo straši stanare. I šta sad, mi treba da idemo kod njega na balkon kad puca da vještačimo koji je to i kakav pištolj, čuje se kao pravi svakako kad puca?!

Aloonline.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *