Danas novi protest “Srbija protiv nasilja”

“Ovo će vjerovatno biti najveći ili jedan od najvećih javnih skupova koji se dosad dogodio u Beogradu i Srbiji”

ZA DANAS je zakazan novi prosvjed “Srbija protiv nasilja”, a ovaj put građani će oblikovati veliki prsten oko RTS-a, objavili su organizatori. Kako se navodi u saopštenju, ovo će vjerovatno biti najveći ili jedan od najvećih javnih skupova koji se dosad dogodio u Beogradu i Srbiji.

“Zbog očekivanog velikog broja ljudi i ograničenih mogućnosti kretanja, organizatori su se ovaj put odlučili za mnogo kraću trasu kretanja koja će završiti formiranjem prstena oko RTS-a”, stoji saopštenju.

Protest će početi ispred Narodne skupštine u 18 sati, a građani će se u povorci kretati Bulevarom kralja Aleksandra do Pravnog fakulteta, zatim će skrenuti lijevo u Beogradsku ulicu, lijevo u ulicu Ilije Garašanina i opet lijevo u Takovsku do RTS-a.

Ovo su zahtjevi učesnika protesta: smjena članova Vijeća Regulatornog tijela za elektronske medije (REM), ministra policije Bratislava Gašića i šefa Sigurnosno-informativne agencije Aleksandra Vulina, ukidanje nacionalne frekvencije Pinka i Happy, kao i ukidanje medija koji promovišu nasilje i mržnju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *