Žene sa Balkana pljačkaju po Njemačkoj: Državljanke BiH i Srbije uhvaćene na djelu na željezničkoj stanici

Pripadnici njemačke policije priveli su juče četiri djevojke starosti 18, 22, 24 i 35 nakon što su uhvaćene na djelu tokom krađe na glavnoj željezničkoj stanici u Vupertalu. Riječ je o tri državljanke Bosne i Hercegovine, dok je 35-godišnjakinja državljanka Srbije.

One su 65-godišnjoj putnici ukrale novčanik, a sve je vidio jedan svjedok, koji je alarmirao prisutne putnike na peronu. One su odmah privedene i pokrenut je postupak protiv njih.

Inače, privedene djevojke su već poznate njemačkoj policiji, jer su već privođene. Inače, svjedok (34) je posmatrao cijeli proces pljačke, skrenuo pažnju žrtvi, i one su upravo njegovom prisebnošću i uhvaćene na djelu.

Iako su pokušale da pobjegnu sa lica mjesta, ubrzo su uhvaćene i privedene u stanicu. Novčanik je bio kod 18-godišnje državljanke BiH, koja ga je vratila 65-godišnjoj Njemici.

Nakon privođenja i kriminalističke obrade, a s obzirom da nisu postojali razlozi za zadržavanje, osumnjičene su puštene iz policijske stanice. Protiv njih je pokrenut krivični postupak jer je riječ o slučaju teške krađe, prenose mediji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *