Završena sjednica Savjeta za nacionalnu bezbjednost

“Republika Srbija biće čvrsta i nepokolebljiva u zaštiti svog naroda”

KFOR/NATO nije obavio svoj posao u skladu s Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i Vojno-tehničkog sporazuma iz Kumanova, saopšteno je nakon sastanka Savjeta za nacionalnu bezbjednost Srbije.

BEOGRAD (AA) – Zbog brutalne primene sile od strane Albina Kurtija (premijera Kosova op.a.) i njegovih snaga prema srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, oružane snage Republike Srbije ostaju do daljeg u najvišem stepenu borbene gotovosti, saopšteno je nakon sastanka Savjeta za nacionalnu bezbjednost Republike Srbije, javlja Anadolija.

U saopštenju se navodi da su tokom sastanka dogovorene sve neophodne bezbjednosne aktivnosti u cilju snaženja odbrambenih kapaciteta Republike Srbije.

“Naglašeno je da KFOR/NATO nije obavio svoj posao u skladu s Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i Vojno-tehničkog sporazuma iz Kumanova”, navodi se u saopštenju.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović ovlašten je da održava direktan kontakt s komandantom KFOR, u pokušaju da obezbedi da KFOR/NATO ispuni svoju funkciju i mandat, u skladu s relevantnim aktima UN i zaštiti Srbe na Kosovu.

“Republika Srbija biće čvrsta i nepokolebljiva u zaštiti svog naroda”, istaknuto je u saopštenju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *