Zatvorena još jedna fabrika u Srpskoj! Stotine radnika ostalo bez posla

Gašenjem firme “Nova Dipo” gasi se život u Podgradcima, poručili su danas radnici koji su ostali bez posla.

Traže da se pronađe hitno rješenje kako bi proizvodnja ponovo počela. Takođe, i da se izmire dugovanja. Nekima, doprinosi nisu godinama uplaćeni.

Firma je pokradena, nemamo doprinose pet godina, socijalno, penziono, znači nemamo ništa. Došli smo da radimo, kapija je zaključana nemate posla, idite kućama, nemamo niko rješenje – priča radnik Željko Vujić.

Njegov kolega Goran Gigović kaže da radnici jesu za to da ta firma radi, međutim, prvobitno im je cilj da se riješi njihov status.

– Mi smo istjerani iz firme, ne daju nam ući, firma je zaključana – navodi Gigović.

Gradska uprava razgovarala je sa strukom, resornim ministarstvom i sa predsjednikom Republike Srpske, moramo da tražimo rješenje za ovu kompaniju, ova kompanija ne smije da stane, ona ne smije da prestane sa radom, jer bi to bilo pogubno, ne samo za Gradišku nego i cijelu Republiku Srpsku – istakao je Zoran Adžić za ATV.

– Ova firma je naša majka, ako se ona ugasi, ugasilo se komplet mjesto – izjavio je Zvjezdan Panić, predsjednik Savjeta MZ Gornji Podgradci.

Radnici su poručili su da će, ukoliko se ne odgovori na njihove zahtjeve i molbe, četvrtog marta organizovati još masovnije i radikalnije proteste.

Srpskainfo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *