Zagrebu prijeti KATASTROFA! Nivo Save u Zagrebu od jutros porastao za više od 3 metra

Hrvatska se sprema za poplavni talas koji stiže iz Slovenije. Vodostaj Save od jutros je porastao za gotovo 330 centimetara, vidi se iz podataka koje su objavile Hrvatske vode.

Zbog aktivacije kanala Sava Odra, u petak od 18 sati započelo je zatvaranje svih puteva koje prelaze preko njega, saopštili su nadležni.

Meteorolozi iz Slovenije su saopštili da će i dalje biti jakih padavina.

Zbog najavljenog nevremena i obilnih kiša sve operativne snage i učesnici sistema Civilne zaštite stavljeni u visoku pripravnost, a građani su pozvani da na područjima sklonim poplavama budu posebno oprezni.

Usljed obilne kiše i visokog vodostaja Save, poplavljen je Grin River Festival koji se održavao kod Zelenog mosta, a organizatori i volonteri pokušavaju spasiti preostali inventar.

– Veliku zabrinutost izaziva trenutni radarski prikaz padavina, koji pokazuje jake pljuskove koji će se nastaviti do kasno u noć, a verovatno i ujutro. Nažalost, nastavlja se najgori scenario, velike poplave su vjerovatne za cijeli jug i jugoistok, istočnu polovinu zemlje i sjeveroistok – stoji u upozorenju Slovenaca.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *