Vlasniku Nešković pumpe prijeti zatvor!

Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini, tačnije postupajući tužilac, naredio je da se obave nova vještačenja u istrazi koja se vodi…

Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini, tačnije postupajući tužilac, naredio je da se obave nova vještačenja u istrazi koja se vodi protiv Dragana Neškovića, vlasnika lanca benzinskih pumpi, osumnjičenog da je u avgustu prošle godine napao radnika, potvrđeno je Srpskainfo.

Nije poznato o kojim se tačno vještačenjima radi, ali sigurno je da će ona još nekoliko mjeseci odložiti konačnu odluku, odnosno da li će protiv Neškovića biti podignuta optužnica zbog zlostavljanja radnika ili će istraga biti obustavljena.

– U vezi vašeg upita, obavještavamo vas da je u predmetu broj T14 0 KT 0032442 22 u toku istraga i da je postupajući tužilac naložio dodatna vještačenja – odgovorili su iz Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina.

Tužilaštvo u Bijeljini je prije četiri mjeseca donijelo zvaničnu naredbu o otvaranju istrage protiv vlasnika benzinskih pumpi.

U skladu sa Zakonom o krivičnom postupku RS, postupajući tužilac koji rukovodi istragom protiv Neškovića formirao je krivični spis zbog napada na radnika koji je prijavljen 15. avgusta prošle godine u Bijeljini.

– Formiran je krivični spis koji se u OJT Bijeljina vodi pod brojem T14 0 KT 0032442 22. Postupajući tužilac je u navedenom spisu donio naredbu o sprovođenju istrage 22. februara ove godine – naveli su ranije iz tužilaštva u Bijeljini.

Kazna zatvora

U pravnom smislu, ovo znači da je tužilaštvo u proteklom periodu prikupilo dovoljno dokaza koji ukazuju na osnovanu sumnju da je Nešković izvršio krivično djelo.

Dragan Nešković, vlasnik lanca benzinskih pumpi, osumnjičen je za krivično djelo zlostavljanje na radu.

Prema Krivičnom zakoniku Republike Srpske, za ovo krivično djelo zaprijećena je i zatvorska kazna.

Naime, za zlostavljanje na radu sud može izreći kaznu od minimalne novčane do maksimalno dvije godine zatvora.

Vladimir Dragičević, advokat napadnutog radnika N.Č., izjavio je ranije za Srpskainfo da je zbog konkretnog slučaja inspekcija već kaznila Neškovića sa 7.000 maraka.

– Radna inspekcija kaznila je Dragana Neškovića sa 7.000 maraka, jer je N.Č. radio bez ugovora o radu – potvrdio je advokat Dragičević za Srpskainfo.

Istovremeno, advokat je potvrdio da su u toku parnični postupci protiv vlasnika lanca benzinskih pumpi zbog kršenja prava radnika, odnosno rada bez ugovora i napada, u kojima se traži odgovarajuća naknada.

Dragičević je ujedno objasnio i šta znači zvanično donošenje naredbe o pokretanju istrage protiv osumnjičenog Neškovića.

– To znači da je Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini prikupilo dovoljno dokaza da se provede postupak i vjerovatno će se podignuti optužnica ili ići sa kaznenim nalogom u konkretnom slučaju – objasnio je Dragičević.

Podsjetimo, u avgustu prošle godine na Fejsbuk stranici “Crna lista poslodavaca Republike Srpske” objavljen je video-snimak nadzorne kamere sa Nešković pumpe u Bijeljini na kojem se vidio napad na radnika i ponižavajuće ponašanje. Kako je tada navedeno, napadač je bio vlasnik pumpi Dragan Nešković, koji je nakon objavljivanja snimka negirao da je on napao radnika.

Na snimku se jasno vidjelo i da muškarac istrčava za radnikom i gađa ga najvjerovatnije čašom, nakon čega ispred objekta tjera radnika da se skine go do pasa, odnosno da skine radnu majicu. Nakon toga je nesrećni radnik otjeran.

Snimak je objavio administrator Fejsbuk stranice Dražan Pejaković, koji je medijima potvrdio identitet radnika, kao i to da je radnika napao vlasnik Nešković pumpe, zbog čega je potražio i pravnu pomoć.

– Radnik inače radi u marketu koja je u sklopu benzinske pumpe i ušao je tu u kafić, koji je isto u sklopu pumpe, nešto da ostavi, a Dragan Nešković je rekao da mu se donese nešto od pića. Momak, pošto ne radi kao konobar i nije mu tu radno mjesto, krenuo je nazad u market. Vlasnik ustane kao što se vidi i gađa ga čašom. Na kraju kaže: “Skidaj majicu i kući” – bilo je napisano na Fejsbuk stranici Crna lista poslodavaca Republike Srpske.

Kasnije se i sam radnik javio administratoru stranice, te mu ispričao da je do problema došlo, između ostalog, nakon što je prišao Neškoviću da ga obavijesti kako ponovo ne radi pištolj za gorivo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *